Efter många internationella turneringar är fokus tillbaka på challenger series i Tyskland. En helt annan nivå på spelet, ett annat fokus men jag hoppas ha hittat ett vinnande spel.

Vyborny - Jimenez

Spelarnas matchkvoter inför finaldagen
Vyborny 3-2, + 4 i set
Jimenez 2-3, -4 i set.

Vyborny tror jag kommer ta sig till slutspel här. Och för att han ska ta sig dit krävs nog en seger här. För förutom denna matchen har han Kuzmin kvar att möta. Ingen omöjlig uppgift men han är ganska stor underdog enligt mig. Vyborny är verkligen av det gamla gardet, inte bara till åldern utan även till spelet. Gammal klassisk spelstil där han stundtals är väldigt lurig och klurig i det taktiska spelet. Vilket kan räcka långt mot yngre spelare som mest blåser på i tempo.

Jimenez är en relativt ny bekantskap för mig. Men tydligt är ändå att han spelar ganska typiskt för att vara sydamerikan. Med det menar jag att han är ganska vass i duellspelet men har väldigt mycket att önska i serve-returspelet. Han är ganska snabb och energisk men som sagt, serve-retur som gör det svårt för honom.

Nivåmässigt så ska Vyborny överlag vara den bättre spelaren här. Lägger vi där till deras spelstilar mot varandra så ser jag Vyborny som än större favorit. Han kommer inte tillåta Jimenez att dra upp tempot i spelet dit han vill. Vyborny rutin och kluriga spelande kommer nog få Jimenez aningen snurrig och därför tror jag att Vyborny vinner relativt tryggt.

-1.5 set till Vyborny till 1.72 spelar jag med 5/10 units.

3-1?

Lycka till.

This is the stats tab
This is the post tip