Pelle Olssons mannar gillar att ta sig runt på kanterna och har skapat mängder av hörnor. Tror det kan vara ett bra spel hemma mot HBK.

Förra säsongen
HBK - AFC 0-2
AFC - HBK 4-1

Allsvenskan
11. Halmstad 3 1 1 1 3:5 4
15. AFC Eskilstuna 3 0 2 1 4:6 2

GIF Sundsvall - AFC 3-1 (4-16 i hörnor)
AFC - Örebro 2-2 (12-5 i hörnor)
IFK Göteborg - AFC 1-1 (6-4 i hörnor)

HBK - Östersund 1-0 (4-9 i hörnor)
J-Södra - HBK 2-2 (8-4 i hörnor)
HBK - MFF 0-3 (0-5 i hörnor)

AFC är en brokig skara lirare som är svåra att få grepp om vilken kvalitet de besitter. Men hittills har de ändå presterat helt ok. Kryss och nära seger mot Örebro, samt ett meriterande oavgjort resultat mot IFK Göteborg. Det som sticker ut för mig i den här matchen är AFC:s hörnstatistik. Att man inte vann hörnstatsen mot Blåvitt borta är inte så konstigt, men 16-4 borta mot Sundsvall och 12-5 hemma mot Örebro vittnar om att det är ett lag som spelar mycket i i korridorerna och försöker komma med inläggsspel. Vi känner igen det från när Pelle Olsson coachade Djurgården. Samtidigt har Halmstad visat att de hellre håller bollen inom laget än konsekvent skickar ut den på kanterna. 4, 4, 0 i HBK:s hörnstatistik så här långt. Nej, jag tycker att oddset lockar på AFC i den här "matchen i matchen".

AFC-truppen
Cem Alpek, Tim Erlandsson, Gustav Jarl, Bun-Dawda Sowe, Daniel Björnquist, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Alexander Michel, Zurab Tsiskaridze, Jernade Meade, Haris Cirak, Thomas Piermayr, Anel Rashkaj, Emmanuel Frimpong, Amadou Kalabane, Sasa Matic, Simon Alexandersson, Aaron Zahui Bazoukou, Mohamed Buya Turay.

SPELTIPS
Spelar AFC -1,5 hörnor till 1,83 hos Unibet (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip