Bara viktiga matcher numera i Superettan. Detta mellan två lag som lite från ingenstans väcktes till liv efter uppehållet. Skövde ligger visserligen fortfarande sist i tabellen men i det tuffa spelschemat tog man en poäng mot GAIS, knapp förlust mot Öster trots ledning och nu senast en stark seger mot Örgryte med 2-0. Känns som man aldrig ska räkna bort Skövde, men likväl gör man det alltför många gånger. De besitter en härlig moral och kör på sin idé ända in i kaklet. AFC Eskilstuna var nere i skiten efter en väldigt svag avslutning på vårsäsongen men vilan kom lägligt och nu har man istället sex poäng på tre matcher efter uppehållet. Det kändes som när förlusten mot Gefle kom att det var lite tack och hej för AFC Eskilstuna men med den nya stjärnspäckade tränaren Nolberto Solano så kom ytterligare en seger.

AFC Eskilstuna
Senaste match:
Landskrona - AFC Eskilstuna 1-2
xG: 1.61-1.22
Skott/Skott på mål
11/5 - 10/5
Gästerna kom snett in på matchen från början och de första 20 minuterna var en ren överlevnadsperiod för AFC. De ryckte upp sig lite därefter men första halvlek var helt Landskronas och hade rättvist ledningen med 1-0. I andra var det istället AFC som var betydligt mer taggade och skapade flertalet målchanser. Vann bollen flera gånger i farliga ytor och lyckades straffa Landskrona genom två mål av Oskar Lindberg. Ett styrkebesked på bortaplan och underlaget.

Skövde AIK
Skövde - Örgryte 2-0
xG: 1.15 - 1.7
9/5 - 21/4
Föga förvånande gjorde Skövde mål på ett långt inkast redan efter någon minut. En välbehövlig start för hemmalaget och att kriga sig till poäng är något de verkligen kan. Trots att Örgryte skapade en hel del målchanser så var inte Skövde helt ofarliga i sina omställningar. 2-0 kunde sedan göras genom ett slarvigt hemåtspel av Örgryte. En skön seger och en hållen nolla.

AFC Eskilstuna har gjort klart med den spanska 30-årige anfallaren Sergio Mendigutxia Iglesias från indiska Gokulam FC. Där har han noterats för 18 mål på 28 matcher. Återstår att se vad han håller för nivå i Superettan.

Skövde AIK har gjort klart med Yusuf Abdulazeez från Mjällby inför föregående omgång. Dessvärre menade klubben på att arbetstillståndet inte var klart. Återstår att se om han kommer till spel här.

Avstängningar:
Isak Vidjeskog, Filip Schyberg, Elias Lindell. Alla ifrån Skövde AIK.

Nedstängt när lagen möttes senast - samma sak här?

Ett försvagat Skövde AIK, med flertalet startspelare på avstängningslistan, ska resa till Eskilstuna för en svår match på konstgräset. Trots det så har inte direkt AFC Eskilstuna imponerat, de har genomgående sett rätt svaga ut och det är svårt hur stora växlar man ska dra utifrån de två senaste segrarna, där de fortsatt inte har bra underliggande statistik. Samtidigt som Skövde AIK hade haft goda chanser till poäng men nu är truppen väldigt tunn med tanke på avstängningarna. De senaste matcherna för lagen har innehållit mycket målchanser men det saknas fortsatt offensiv kvalitet i straffområdena. Kanske kan nyförvärven ordna till det, men det lär ta lite tid att komma in i det och även få chansen från start. Tror vi får se en liknande matchbild som när lagen möttes för inte så längesen där det var väldigt nedstängt och jakten på poäng är fortsatt av högsta prioritet. Målsnålt här?

Speltips: Under 2.5 mål till 2.02 hos Unibet