Tror på AIK i derbyt mot Djurgården. Rak etta spelas.

Hett derby väntar. Djurgården slog Gnaget i cupsemifinalen för en knapp månad sedan, vilket avslutade allt snack om derbyspöken för deras del. Då saknade AIK sin defensive mittfältare Adu - ett stort avbräck då det tvingade ner Kristoffer Olsson ett hack i banan. AIK behöver en bollvinnare på planen plus Olsson i en högre utgångsposition för att få ut mest av sitt spel. Gnaget såg bra ut så länge det var 11 mot 11 senast mot Malmö FF. Framför allt tänkta nyckelpjäser som Bahoui, Goitom och Elyounoussi såg formstarka ut. Finns mängder av offensiva alternativ i truppen och Norling har en bänk som verkligen kan påverka matchbilden.

Tänkbart lag:
Linnér – Sundgren, Karlsson, Milosevic – Lundström, Olsson, Adu, Bahoui, Lindkvist – Goitom, Elyounoussi.

Djurgården slog Östersund i premiären och följde upp det med 1-1 hemma mot Trelleborg. Hemmapremiären var en missräkning såklart, men fyra pinnar på två matcher är helt klart okej. Visst går det att argumentera för att AIK passar DIF bättre som motstånd än vad Trelleborg gör, då det finns ett frågetecken för hur DIF klarar av låga och kompakta försvar. Jag vill ändå tro att AIK lärt sig läxan sedan cupsemifinalen och känslan är att Gnaget är bättre nu än då. Bara för att jag skriver det här får jag väl äta upp det imorgon, men för mig är Kadewere en svag anfallare för ett lag med DIFs ambitioner. Kantig, icke-klinisk i avsluten och allmänt ospetsig. Visst, han är stark och jobbar hårt, men jag hade hellre sett en riktigt vass och målfarlig anfallare. Känslan är att Kozica inte riktigt kommit igång än och då faller ett tungt offensivt ansvar på Mrabti.

Tänkbart lag:

Isaksson
Beijmo – Une – Olsson – Augustinsson
Haris, Ulvestad, Karlström, Mrabti
Kozica
Kadewere

För mig känns AIK:s offensiv snäppet vassare än Djurgårdens. Fler alternativ och mer spets. Djurgårdens försvar har dock imponerat mer än AIK:s under våren/vintern. Jag tror ändå AIK kommer bli allt bättre bakåt vad det lider och jag tycker det såg bekvämt ut mo Malmö FF. Nisse Johansson lämnade ett stort hål bakom sig och det kommer ta ett tag för Milosevic och Per Karlsson att steppa upp där. Räknar också med att AIK lärt sig något av cupsemiförlusten, då DIF var klart bättre. Gnaget har fått ytterligare en gräsmatch på Friends (Dalkurdsegern i premiären) och borde ha en liten fördel tack vare det.

AIK ska ha en högre potential då jag tycker trupp och starelva ska vara ett hack bättre än DIFs dito. Derbyn är alltid speciella då känslan är att lite vad som helst kan hända. Men jämfört med cupsemin borde lagen vara mer "klara" och närmare toppslag nu. Och då ska AIK ha bra chans att vinna.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip