AIK -1,5 mot Halmstad. Tas månag, matchen spelas på söndag.

Gnaget med en av säsongens bästa matcher rent spelmässigt senast. Trots det blev det bara en pinne mot Bajen. Halmstad går väldigt trögt för dagen och dras med en trist ovana att släppa in en hel del mål och producera väldigt lite framåt. Ser ingen ljusning för deras del och här ska AIK ha toppchans.

HBK har även Gabriel Gudmundsson avstängd. Inget superavbräck kanske, men knappast positivt heller då han startat de senaste matcherna. Under sommaren skeppades Haksabanovic och Pekalski iväg, två tunga avbräck i en redan tunn trupp. Lägg till att tänkte frälsaren Johan Oremo skadade knät kort efteråt och totalsumman är vad vi sett senaste veckorna: ett lag som går väldigt svagt. Har svårt att se HBK ens skapa lite nerv i kampen om kvalplatsen.

AIK:s skade och avstängningsläge är i skrivande stund okej. Obasi är out igen, man han är den enda som saknas egentligen. Ska kunna slå HBK med två bollar även utan honom.

Gnaget jagar Europa och här finns det enligt mig inga ursäkter. Ska bara köra över ett svagt HBK. Retroaktiv utdelning efter derbyt och 3-0?


This is the stats tab
This is the post tip