Tycker AIK ska ha superläge på en klar seger hemma mot J Södra på söndagen. Asian hcp -1,5 spelas - vilket innebär att tvåmålsseger krävs för vinst på spelet.

Toppen mot botten här. J Södra krigar mot Sundsvall för att slippa kvalplatsen. Behöver även kasta något getöga bakåt för att hålla HBK/AFC bakom sig. Har hursomhelst allt att spela för. AIK har också mycket att spela för. Går en bäst i stan-kamp mot DIF och krigar även om en Europaplats.

Tabelläget för lagen:

3. AIK 26 13 8 5 41:20 47
14. Jönköping 26 5 10 11 29:44 25

Tycker AIK känns väldigt bra för dagen. Från september och framåt har de stått för väldigt bra prestationer (bortsett från magplasket mot Giffarna). Har 3-2-0 med målskillnaden 16-5. Fått igång offensiva pjäser som Stefanelli och Goitom på allvar. Har alltid haft defensiven på plats - nu känns även offensiven riktigt tung. En av anledningarna til AIK:S höstförbättring var förmodligen att laget faktiskt fick träna ihop sig. Nu har de fått två nya träningsveckor tack vare landslagsuppehållet - bara positivt.

J Södra har en väldigt tuff andrasäsong i Allsvenskan. Visade före uppehållet knappast upp något särskilt heller. Svag insats mot AFC där de dock fick med sig ett blytungt kvitteringsmål. Truppen är verkligen inget extra - känns som att fjolårets framgångar snarare handlade om överprestation på många fötter. I år har nyckelspelare som Thelin och Smylie inte varit lika starka och en striker av Cibicki-kaliber har verkligen saknats. Gjort få och släppt in rätt många mål - förtjänar att ligga där de ligger.

AIK borde ha toppchans här. Med tanke på hur stark och mångsidig offensiven känns borde det finnas förutsättningar för att vinna med minst två bollar här. J Södra har inte visat något extra någon gång under säsongen. Visst har de allt att spela för, men AIK torde också ha full motivation här.

4-1?

This is the stats tab
This is the post tip