Tar AIK att leda i halvtid och vinna matchen i kvartsfinalen mot Örebro SK.

Gnaget har trots alla nyförvärv inte riktigt imponerat än. Frågan är om de, sin vana trogen, gör en svag vår för att sedan vara brutalt starka under hösten? Kanske blir det lite så, men jag tror inte det blir lika markant skillnad som tidigare.

Mycket har hänt i AIK under vintern.
Stefan Silva, Bahoui, Milosevic, Elyounussi, Adu och Ekstrand har kommit in i laget.
Nisse Johansson har tvingats sluta och Daniel Sundgren har fått kriga sig tillbaka från en tuff sjukdom.

Mot bakgrund av det tror jag laget kommer bli bättre för varje match som går. Truppen dryper av kvalitét - det handlar bara om att få ihop allting. Laget har inte satts på prov på allvar under gruppspelet, men nu är det utslagsmatch på hemmaplan med cupsemi mot DIF i potten. Jag tror vi kommer få se ett AIK som växlar upp och är riktigt påkopplade här. Att matchen spelas på Friends gräs ser jag som en fördel för deras del gentemot ÖSK.

Tänkbar elva:
Linnér – Milosevic, Karlsson, Nyholm – Lundström, Bahoui, Adu, Olsson, Lindkvist – Goitom, Elyounoussi

Örebro saknar Johan Mårtensson pga avstängning, vilket är ett avbräck för deras del då han är viktig med sitt riv och slit centralt på mitten. Gick vidare med minsta möjliga marginal då de kvitterade två underlägen mot Norrköping, varav 2-2-målet kom i 94:e minuten. Tycker det var lite flytväst på Örebro i den matchen, då bägge målen de gjorde såg rätt så billiga ut. Var även illa ute hemma mot Helsingborg i matchen innan. Kvitterade även då på tilläggstid.

ÖSK har fått behålla stommen från förra året, vilket i sig är positivt. Problemet är bara att de kom elva i fjol och jag kan inte se hur det ska bli så mycket bättre i år. Väldigt beroende av att Nahir Besara leverar offensivt och att Gerzic håller sig hel. Tycker laget sett svaga ut offensivt under försäsongen i de matcher jag sett, medan trebackslinjen (fembackslinjken?) skapat en större trygghet i det försvar som under Axén var väldigt virrigt stundtals. Jag är inte imponerad av laget hittills då jag inte sett laget leverera en lovande helhetsinsats över 90 minuter.

Tänkbart lag:

Nahir Besara - Kennedy Igboananike - Michael Omoh
Sebastian Ring - Filip Rogic - Nordin Gerzic - Daniel Björnquist
Michael Almebäck - Brendan Hines-Ike - Martin Lorentzson
Oscar Jansson

AIK med hemmaplansfördel ska ha toppchans här. Tror laget blir bättre och bättre under våren och kan verkligen se hur laget sätter full fart från början för att ta kommandot här. Med ett derby i potten kan jag inte se hur de slarvar bort det här. Minus-gcp kan vara ett alternativ, men jag väljer ht/ft då jag tror AIK kan spela av matchen med en del maskande ungefär som MFF gjorde mot Blåvitt nu i helgen vid eventuell uddamålsledning.

2-0 (1-0)

This is the stats tab
This is the post tip