AIK bör ta sig vidare mot ÖSK, men målfest - det tror jag inte det blir.

Senaste mötena

ÖSK - AIK 1-2
AIK - ÖSK 1-0

ÖSK - AIK 0-2
AIK - ÖSK 0-0

ÖSK - AIK 1-1

Matcherna på vägen hit:

AIK - Syrianska 2-1
Oddevold - AIK 1-2
AIK - Halmstad 3-1

Tvååker - ÖSK 0-3
ÖSK - Helsingborg 1-1
Norrköping - ÖSK 2-2

Det är ingen hemlighet att AIK är guldfavorit i år tillsammans med Malmö FF. Men det har inte direkt sprakat om laget så här långt. Knappa segrar egentligen i alla tre matcherna, då mötte man inget allsvenskt motstånd alls.

Samtidigt är det förståeligt att det inte går på en eller två veckor att få ihop så mycket nya spelare, och så många stjärnor, i samma lag. Norling behöver hitta rätt roll till rätt spelare och spelarna behöver förstå sina uppgifter. Där är AIK ännu inte och därför tror jag på fortsatt hack i maskineriet med otajmade löpningar och passningar på sista tredjedelen.

Hemmaplan i kväll där Friends arena bjuder på en nylagd gräsmatta. Ovana att både träna och spela på underlaget kan också göra att man tänker några hundradelar extra, vilket gör att chansen rinner ut i sanden. Jag tror att AIK kommer dominera här och ÖSK rikta in sig på omställningar. Där får Milosevic (som troligtvis startar i dag) säkert bekänna färg i sin comeback.

Samtidigt har ÖSK, precis som Polsäter berättar om i sin rek på matchen, inte något superlag i år och har haft lite flyt som ens tagit sig hit. AIK behöver inte göra mer än att vinna matchen för att spela derbysemi mot Djurgården. Därför får det nog se ut hur som helst bara man klarar jobbet förr eller senare.

Senaste fem mötena lagen emellan har fyra gått under 2,5 mål och tre av dessa under 1,5 mål.

Saxar Polsäters tänkbara lag:

AIK: Linnér – Milosevic, Karlsson, Nyholm – Lundström, Bahoui, Adu, Olsson, Lindkvist – Goitom, Elyounoussi

Out: Ekstrand

ÖSK (3-4-3) Oscar Jansson - Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Martin Lorentzson, - Sebastian Ring, Filip Rogic, Nordin Gerzic, Daniel Björnquist - Nahir Besara, Kennedy Igboananike, Michael Omoh

Out: Mårtensson

SPELTIPS
Tror att AIK vinner men inte säker på stora siffror, detta då offensiven hackat i inledningen av säsongen. Nu möter man för första gången allsvenskt motstånd i tävlingsspel och det ska bli mycket intressant att se. Men jag tror på målsnålt och spelar under 2,5 mål till 1.91 hos Betfair (2/5 units)

Vad tror ni?


@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip