AIK asian -1 tas i torsdagens Europa League. Tas måndag, match spelas torsdag.
Tvåmålsseger = Vinst på spelet.
Uddamålsseger = Insatsen tillbaka.
Kryss/Bortaseger = Förlust på spelet.

Längre uppdatering kommer närmare avspark.

Väldigt bra insats av AIK mot Peking. Nyförvärven som kom in gjorde bra insatser och verkar ha gett laget en boost. Sex nya spelare i elvan jämfört med EL-matchen på torsdagen - bra att kunna rotera så när matcherna duggar tätt. Borde ge förutsättningar för rätt fräscha ben här. Spellediga nu i helgen - så kan fokusera på den här fajten till hundra pricent. En stark elva för att kunna avancera väntar jag mig därmed här. Ska sägas att nyförvärven som lirade i helgen inte är spelklara här, vilket är ett minus såklart. Jämfört med förra veckans möte lär exempelvis en sån som Goitom starta - vilket är ett jätteplus.

Såg matchen i Bosnien och tycker AIK hade rätt bra kontroll. Brydde sig inte mycket om att anfalla utan fokuserade på att hålla sin nolla, vilket de gjorde (blev 0-0). Motståndarna tilläts inte skapa särskilt mycket av värde. Att motståndet inte är mitt uppe i tävlingssäsong kan såklart ha spelat in - här har AIK en fördel. Bosniska ligan känns heller inte superstark, särskilt när lagen spelar på bortaplan.

Att AIK:s försvar är väldigt starkt vet alla. Linnér har hållit flest nollor i Allsvenskan, men min känsla är att han inte behöver ingripa särskilt mycket eller särskilt knepigt under matcherna. Det mesta rensas undan innan det når honom. I söndags såg anfallsspelet mer spännande ut än tidigare, kan AIK sätta det på plats bättre än under våren blir de väldigt farliga under hösten. Här tycker jag AIK ska ses med riktigt bra chans att vinna.

Ett mål framåt gör att motståndet måste gambla för att få 1-1 (som ju i det läget tar dem vidare). Jag tror att AIK kommer gå lite mer för ett ytterligare ledningsmål här än vad de brukar göra i allsvenskan av den anledningen. Pengarna tillbaka om det skulle stanna på uddamålsseger känns bra, AIK borde hursomhelst ha bra chans att vinna här.

This is the stats tab
This is the post tip