Lördagens andra match i den spanska La Liga är ett spännande möte som spelas på Estadio Mendizorroza där Alaves tar emot Atletico Madrid. Detta är ett mycket jämnare tillställning än vad marknaden föreslår i dagsläget, med tanke på hur Atletico Madrid har spelat och framförallt hur Alaves har varit stabila.

Förra årets vinnare av segunda division har imponerat denna säsong. Med endast en förlust på de senaste sju matcherna parkerar Alaves på en tolfte plats i tabellen. På nio stycken hemmamatcher har de endast förlorat två gånger, där den senaste hemmaförlusten kom mot Espanyol den 20:e november. Formen är på topp. Laget är skickliga i försvaret samtidigt som Deyverson, Edgar Antonio Mendez, Victor Camarasa, Ibai Gomez och även mittbacken Victor Laguardia gör en hel del mål framåt. Även om det är Deyverson som gör flest antal mål så finns det en bred trupp där alla offensiva spelare har presterat.

Detsamma kan man verkligen inte säga om Atletico Madrid. De är inte Spaniens tredje bästa lag längre utan är redan ute ur guldstriden. Även om de parkerar på en fjärde plats så har det inte alls gått lika bra i ligaspelet som det har gjort de senaste säsongerna. Det starkaste försvaret i ligan har inte alls samma fokus längre och det kontringsstarka anfallsspelet har inte alls resulterat i det antal mål som laget är kapabelt till att göra. De två senaste (borta)matcherna som laget har spelat i ligan och den spanska cupen har slutat med 2-2. Ett lågt betyg till försvarsspelet men lite ljusare på den offensiva fronten. I vanliga fall hade detta lutat mot ett målsnålt möte. Dock med tanke på hur pass mycket sämre Atletico Madrids försvar har varit på sistone så har jag svårt att se hur de ska kunna hålla nollan mot Alaves. Då finns det goda möjligheter för Alaves att knipa åt sig en pinne.

Inga större avbräck i Alaves. I Atletico Madrid är lagkaptenen Gabi avstängd och förstamålvakten Jan Oblak har axeln ur led. Inbördes statistiken talar klart för Alaves fördel, där de har två vinster, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste matcherna mot Atletico Madrid.

I mitt tycke borde Alaves inte förlora ens vartannat möte mot dagens Atletico Madrid. Eftersom oddset på att Alaves åtminstone ska ta en poäng (oavgjort i matchen eller Alaves vinst) ligger på 2.35 just nu så finner jag ett värde och lägger spelet hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip