Torsdagens andra och sista match i den spanska La Liga är ett bottenmöte på Mendizorrotza Stadium, där Alaves tar emot Malaga. Marknaden har Alaves som en favorit, förmodligen pga hemmaplan, men utan att observera att det handlar om det sämsta hemmalaget i ligan. Det stämmer även att Malaga är det sämsta bortalaget, men efter 2-0 borta vinsten mot Real Sociedad har de återigen vaknat till liv. För mig är detta ett helt öppet möte, som kan sluta hursomhelst, så intressant i att kika närmare på ett spel tar Malaga åtminstone ska klara av att ta en poäng.

Förra årets nykomlingar Alaves gjorde ju en kanon säsong. Denna säsong har dock inte gått lika bra, som de flesta hade förväntat sig, då laget är nu trea från slutet. Med endast två segrar och sex förluster på hemmaplan har de visat sig vara sårbara inför hemmapubliken. Framför allt har de visat sig vara fega, då publiken verkligen inte har bjudits på någon offensiv fotboll. I många matcher har Abelardo Fernandez (tidigare försvarare) ställt upp ett väldigt defensivt betonat lag, men också spelat en tråkigare variant av den härliga spanska fotbollen. Mot Malaga har Alaves dessutom haft det svårt i La Liga men även i den andra divisionen sedan tidigare.

Möten från 2008 och bakåt i tiden, där Malaga vann de flesta matcher hemma och borta, kanske inte är så spelnyttig info. Däremot har Malaga spelat 1-1 borta i den senaste mötet, förra säsongen, då Alaves var en klass bättre än vad de är i dag.

Malaga har öppnat säsongen på det värsta möjliga sättet. De har dock rest sig och spelat allt bättre och bättre med tiden, där de imponerade stort när de tog sin första borta seger mot Real Sociedad. Därefter schabblade de bort matchen mot Real Betis hemma, som de torskade med 2-0. Men Alaves spelar en helt annan fotboll som passar Malaga bättre, där Malaga får styra och ställa mer, än vad de fick göra mot Real Betis. Det har sett bra ut för Malaga på bortaplan, där de även tidigare har lyckats med bedriften att göra två mål framåt mot Real Madrid i 2-3 förlusten.

Detta möte blir nog inte så målrik när Alaves mest satsar på ett stabilt försvarsspel och därefter kontringar så Malaga kommer att kontrollera matchen och kanske till och med ha mer bollinnehav. I vilket fall ser jag inget lag som någon favorit i mötet. Därmed finner jag ett värde i att spela mot marknaden och lägger ett spel på X2 i matchen, alltså, att Malaga tar en eller tre poäng, till 1.79 i odds hos Bethard .
---
Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Martin Aguirregabiria, Alexis, Guillermo Maripan, Ruben Duarte, Ibai Gomez, Tomas Pina, Manu Garcia, Alfonso Pedraza, Munir El Haddadi & Burgui.

Preliminär startelva Malaga: Roberto, Diego Gonzalez, Paul Baysse, Luis Hernandez, Miguel Angel Cifu, Gonzalo Castro, Esteban Rolon, Jose Recio, Keko, Diego Rolan & Adalberto Penaranda.

This is the stats tab
This is the post tip