Ålesund slåss för sin existens, samtidigt som Rosenborg blev mästare i kavaj i går. Men med tanke på hemmalagets usla form och att RBK nog vill avsluta snyggt tror jag på gästerna här.

Senaste möten
Rosenborg - Ålesund 0-0

2016
Rosenborg - Ålesund 1-0
Ålesund - Rosenborg 0-1

ELITESERIEN
1. Rosenborg 27 17 7 3 54:17 58
15. Aalesund 27 6 8 13 32:45 26

Ålesund hemma
13 4 4 5 20:18 16

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Lilleström - Ålesund 4-0

RBK borta
13 9 3 1 26:7 30

Formen
O, O, V, F, V

Senaste match
Rosenborg - Zenit St Petersburg 1-1

Rosenborg är norska mästare för 25:e gången efter Molde inte klarat pressen och torskat mot Kristiansund hemma (0-1). Förhoppningsvis väntar Rosenborg dock med att festa loss tills efter kvällens match mot Ålesund. RBK kommer från en stark insats mot ryska Zenit i torsdags (1-1) i Europa League och självförtroendet ska därför vara starkt inför kvällen. Givetvis kan det vara en del trötta ben, men det finns bredd i truppen och alla ögon är på laget i kväll, därför tror jag att man nu kan spela ut och bara njuta.

Ålesund sitter i knipa. Näst sist med två pinnar upp till Sogndal på kvalplats betyder alltså att Ålesund måste gå för tre poäng. Detta mot Norges bästa lag, som definitivt trivs med att få ytor att springa på bakom hemmalagets backlinje. Ålesund är dessutom i ruggigt risig form.

Inte EN ENDA seger på 14 matcher (alla tävlingar inräknat) och man har fem torsk på sex senaste. Kommer från torsk 4-0 borta mot Lilleström (som inte är något wow-lag) senast i en match som betydde mycket. Svårt att argumentera för en skräll här med tanke på sista tidens svaga trend nu när det gäller som mest.

Preliminära elvor (Whoscored)

Ålesund (4-2-3-1) Lie - Riise, Lie, Ramsteijn, Kirkeskov - Carlsen, Gretarsson - Gyasi, Thrandarson, Fet - Papazoglou

Saknar: Hoff (avstängd)

Rosenborg (4-3-3) Hansen - Konradsen, Reginiussen, Skjelvik, Meling - Jensen, Rasmussen, Trondsen - Helland, Bendtner, Adegbenro

Saknar: Stammenstro, Vilhjalmsson, Erik de Lanley, Lundemo, Hedenstad (avstängd)

SPELTIPS
Tror Rosenborg vill avsluta snyggt och Ålesund har stor press på sig. Jag tror att bortalaget gör det smart här och tillräckligt för att vinna. Rak seger finns till 2.09 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip