Arsenal -1,5 hemma mot Bournemouth.

Oftast när undertecknad rekar matcher där mitt Arsenal är inblandade brukar det bli något form av plushcp på det andra laget, då jag tycker oddsen på Gunners tenderar vara låga. Men här tror jag på mitt Wengers gäng.

Kommer från en svag rad resultatmässigt såväl som spelmässigt, vilket inte är någon ovanlighet. Men är det något Arsenal brukar kunna vara bra på är det att plötsligt studsa tillbaka. Kritiken mot Wenger tänds och släcks ett antal gånger varje spelår och om den inte ska blossa upp rejält här har man inte råd att tappa något. Kastade bort Champions League-gruppsegern mot PSG, har inte råd att tappa onödiga ligapoäng här - borde vara ett revanschsuget hemmalag.

Förtjänade inte poängen mot Man United sett till spelet och kunde mycket väl förlorat mot PSG i veckans CL också. Nu finns dock chans att ladda om mot mer beskedligt motstånd. Bournemouth får klara sig utan Wilshere vilket är ett klart avbräck. Ordinarie keepern Boruc väntas också missa matchen (precis som senast).

Tänkbart lag:
Federici,
Smith, Francis, Cook, Daniels,
Gosling, Arter,
Stanislas, King, Ibe
Wilson

Arsenal får fortsatt klara sig utan Bellerin och Cazorla. Bellerin, framför allt, är ett avbräck, då han är viktig offensiven plus att alternativet (Jenkinson) är en Championship-spelare.
Har snackats om att Sanchez eventuellt ska få vila, frågan är dock bara när. Är hursomhelst tillgänglig här, frågan är om Wenger vilar honom redan nu eller avvaktar. Bara ligacupmatch i veckan och då lär Sanchez inte spela, så möjligt att han startar här och sedan är det en vecka till nästa fajt = tid för återhämtning. Skulle han vilas så finns det ändå alternativ här, faktum är att han inte varit så het efter uppehållet. Kan vara läge att matcha andra gubbar.

Tänkbart lag:
Cech
Jenkinson, Mustafi, Koscielny, Monreal
Couqelin, Elneny
Walcott, Özil, Chamberlain
Giroud

Arsenal måste komma upp på en prestationsnivå som ligger i linje med lagets kapacitet snart. Senaste matcherna har varit för dåliga helt enkelt. Gör man det har man bra vinstchans och precis som jag sagt tidigare angående Arsenal - när de väl vinner är det ofta med 2+ mål, beroende på att man blåser på oavsett resultat och är vassa i omställningarna. 8/12 segrar i alla tävlingar i år har varit med fler än ett mål. I tre av de andra fyra segrarna avgjorde man i 89:e eller senare och hade då helt enkelt tid att ligga på kontring för andra målet och i den fjärde uddamålssegern åkte man på ett rätt tidigt rött.

Bournemouth är ett trevligt lag som bjuder upp till dans och vill ha ett eget spel, oavsett motstånd. Åkt på ett par nitar mot topplag (4-0 Man City, 3-1 Man United) vilket kanske är ett tecken på viss naivitet. Tror att det passar Arsenal att möta ett lag som vill gå framåt själv, med ett eget spel, vilket gör att det kommer finnas ytor att anfalla på själva. Ett måste om Walcott/Chamberlain ska spela då de inte är skickliga nog mot låga försvar. Özil blir som vanligt en nyckel - dags även för honom att steppa upp här då han varit rätt så anonym senaste matcherna också.

Ett spelande Bournemouth mot ett revanschsuget Arsenal, då vill jag tro att det blir en klar hemmaseger. På Emirates är Arsenal normalt sett starka och får man bara hål på Bournemouth borde det bli en rätt bekväm resa.

This is the stats tab
This is the post tip