Ännu en stormatch i Premier League! Arsenal vs Liverpool på Emirates Stadium. Vi tackar och tar emot!
Första mötet mellan lagen på Anfield Stadium slutade hela 4-0 till Liverpool. Målglatt, som det brukar bli när lagen ställs mot varann. På fredagen tror jag att Arsenal också hittar nätet.

Tabell:
4. Liverpool 18 9 7 2 38/20 34p D W W D D W
5. Arsenal 18 10 3 5 31/20 33p W W L D D W

Senaste möten:
LIV 4-0 ARS
LIV 3-1 ARS
ARS 3-4 LIV
LIV 3-3 ARS
ARS 0-0 LIV
ARS 4-1 LIV

Personligen så är jag väldigt mätt av att se Arsenal (läs Wenger) spela fotboll. Tweetade om det härom dagen. Det är banne mig lite som att se samma konsert om och om igen. Finns ingen plats för misstag här.

Arsenal har fått upp poängsnittet efter en halvbra inledning på säsongen. Dock så hade laget högre poängsnitt i de första nio omgångarna (1.88). I de senaste nio snittar laget 1.56 mål per match. Inte mycket att sia om eftersom omgångarna bjöd på annat motstånd.
Sett extra trött ut de senaste tre omgångarna, där Gunners endast har mäktat med två mål. Då har Southampton, West Ham och Newcastle stått för motståndet. Tre matcher som också bara blev fem poäng.
Tror många förväntade sig fler och större segrar där.
Fortfarande lite oklart vem det är som gör målen. Alexis Sanchez har inte alls levererat som vi är vana vid. Alexandre Lacazette har stått för åtta baljor, nu mållös i tre senaste matcherna. Olivier Giroud kämpar vidare. Njae.

I en stormatch som denna så tror jag dock att laget kommer att höja sig. Det såg vi till exempel i matchen mot Manchester United, trots att det inte blev några poäng just där.
Om man inte höjer sig så Kommer Arsenal få liknande problem som i första mötet.
Gunners besegrade tidigare i veckan West Ham på hemmaplan, i ligacupen, med 1-0. Ställs mot Chelsea i semifinalen.

Olivier Giroud, Francis Coquelin, Aaron Ramsey och Santi Cazorla missar alla fredagens möte med Arsenal.
Theo Walcott och Danny Welbeck spelade dock 90 minuter mot West Ham senast. En plats på bänken troligtvis. Shkodran Mustafi vilade i veckan, lär starta på fredagen.

Liverpools offensiv har hyllats på många sätt, "scoring for fun" gillar jag. Har ett målsnitt på 2.48, vilket är mer än bra. Mohamed Salah har gjort 14 mål, medan Roberto Firmino har gjort sex. Laget har gott om självförtroende inför fredagens match då laget besegrade Bournemouth senast på bortaplan med hela 0-4.
Det är ett ungt och piggt Liverpool som vi får njuta av just nu. Super four med Salah, Firmino, Mané och Coutinho gör mål på beställning. I Merseyside-derbyt startade varken Coutinho eller Firmino. Förstod inte riktigt Klopp där. Anser att det var en anledning till att det Liverpool tappade två poäng i den matchen.
Återstår att se hur Liverpool ställer upp på fredagen. Förhoppningsvis med "The super four"..

Alberto Moreno och Nathanel Clyne missar för Liverpool. Daniel Sturridge och Joel Matic är fortfarande frågetecken.

_____________________________________________________________________

Draw no bet på Liverpool är inte helt dumt, avstår dock då matchen spelas på Emirates. Tror på fart och fläkt här oavsett.

SPEL: BLGM & Ö2,5 mål till 1.72.
Med 1.5/5 units, hos Bethard .

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip