Ingen dålig eftermiddagsunderhållning vi bjuds på i dag! Arsenal - Man Utd på Emirates blir en höjdpunkt på dagen och just nu känns United som det hetare laget. Arsenals försvarsspel mot Olympiakos var rena skämtet och nu får dom svårt att gå till slutspel. Samtidigt vann United hemma mot Wolfsburg och det var lagets fjärde raka seger.

Förra säsongen
United - Arsenal 1-1
United - Arsenal 1-2 FA-cupen
Arsenal - United 1-2

2013/14
Arsenal - United 0-0
United - Arsenal 2-1

Premier League
2. Man Utd 7 5 1 1 12 5 7 16
6. Arsenal 7 4 1 2 10 7 3 13

Arsenal hemma
3 1 1 1 2 2 4

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Arsenal - Olympiakos 2-3

United borta
3 2 0 1 5 4 6

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
United - Wolfsburg 2-1

Efter att ha värvat hårt i somras och parerat skadan på Luke Shaw bland annat, så ser det ut som att United börjat hitta en form av stabilitet. Martial på topp är hyperfarlig och med Rooney som släpande känns mittfältet starkare dessutom. Depays speed och Matas finess på sidorna med Schweinsteiger och Schneiderlin på centralt mittfält sist mot Wolfsburg. Ja, det är ett väldigt bra lag från mittfält och framåt och till dagens match väntas Carrick kliva in i stället för Schneiderlin. Är väl backlinjen man sätter frågetecken för med omskolade ytterbackar och Blind/Smalling som mittbackar. Märkligt att inte Van Gaal lagt några storslantar på att köpa ett riktigt bra försvar. Grym målvakt har dom i alla fall i De Gea. Mycket snack om United nu men det jag vill komma till är att laget känns mycket stabilare nu än i början av säsongen, har fyra raka segrar - och möter ett Arsenal som spelade bedrövligt försvarsspel mot Olympiakos för ett par dagar sedan, och ska nu skaka av sig det. Jag är tveksam till att de kan plocka fram en maxprestation efter det debaclet som mycket väl kan innebära missat avancemang från gruppen. Hemmaplansfördel till trots, United har gjort det bra mot Arsenal sista åren.

Båda lagen har försvarsproblem inför matchen. Arsenal saknar Koscielny och mittbackspartnern Per Mertesacker väntas slängas in från start matchotränad. Peter Cech tillbaka i kassen efter den kostsamma rotationen av Ospina mot Olympiakos. United saknar som bekant Rojo och Shaw på grund av skada.

Preliminära elvor (The Guardian)

Arsenal (4-2-3-1) Cech - Monreal, Gabriel, Mertesacker, Bellerin - Cazorla, Coquelin - Ramsey, Özil, Sanchez - Walcott

Avbräck: Arteta, Flameni, Koscielny, Wilshere, Welbeck, Rosicky

United (4-2-3-1) De Gea - Young, Blind, Smalling, Darmian - Carrick, Schweini - Depay, Rooney, Mata - Martial

Avbräck: Rojo, Shaw och Herrera och McNair osäkra.

SPELTIPS
Tycker United känns bättre förberedda för den här matchen med Wenger får snickra ihop en ny backlinje efter bommen mot Olympiakos. United har också gjort bra resultat mot Arsenal de senaste åren och jag tror att hete Martial kommer kunna skada Arsenalförsvaret i dag. Spelar X2 (+0,5) till höga 1,90 hos bet365 (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip