Arsenal -1,5 i lördagens PL spelas. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet.

Att Arsenal bara tagit två av de senaste nio PL-poängen är lite missvisande enligt mig. Gjorde en bra insats mot Man United för två veckor sedan och borde kunnat ha vunnit mot antingen Southampton (1-1) eller West Ham (0-0). Här bör laget hursomhelst ha toppchans - ett ruskigt svagt Newcastle ska inte ha något att sätta emot på Emirates.

Arsenals trupp är betydligt bredare än Newcastle. I onsdags kunde spelare som Lacazette och Kolasinac bänkas, så det lär roteras in fräscha ben här. För Newcastles del blev det samma kväll en tung förlust hemma mot Everton. Som om inte sjunde förlusten på de åtta senaste vore illa nog så passade Shelvey på att dra på sig ett rött kort på tilläggstid - därmed out här. Har redan en väldigt svag + tunn trupp och går runt på rätt få spelare - så lär få det extra tufft under den hektiska jul/nyårsperioden.

Ska vara jätteläge för Arsenal att vinna här. Tror ett lågt spelande Newcastle kommer passa Gunners rätt bra. Kommer säkert bli lite handbolls-tendenser, men jag tror inte Newcastle kommer kunna hålla tätt i 90 minuter plus tillägg. Arsenal brukar reagera positivt efter ett par-tre svaga resultat och det är verkligen dags för det här.

Truppbredd, kvalitét och hemmaplansfördel talar för Gunners här. 3-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip