North London Derby. Arsenal mot Tottenham. De rödklädda har en klar fördel inbördes där man bara förlorat en enda match av de senaste 20 på hemmaplan mot Spurs. Har dock ett tufft skadeläge och Spurs har i sin tur inte torskat på 10 senaste matcherna i ligan. Tror det här blir jämnt!

Senaste möte
2015-09-23 Spurs - Arsenal 1-2 (Ligacupen)

Förra säsongen
Spurs - Arsenal 2-1
Arsenal - Spurs 1-1

2013/14
Spurs - Arsenal 0-1
Arsenal - Spurs 2-0 (FA-cupen)
Arsenal - Spurs 1-0

Premier League
2. Arsenal 10 7 1 2 18 8 10 22
6. Spurs 10 4 5 1 16 8 8 17

Arsenal hemma
5 3 1 1 7 3 10

Formen
F, V, F, V, V

Senaste match
Bayern München - Arsenal 5-1

Spurs borta
V, V, V, F, O

Senaste match
Spurs - Anderlecht 2-1

Derbydags även i England och två lag som känner varandra oerhört väl i norra London. Arsenal går oftast segrande när lagen möts men i dag ska nog Spurs ha rätt hygglig chans att stå emot 0 poäng. Arsenal kommer från 1-5 i röven borta mot Bayern och har en, precis som vi vant oss med, löjlig skadelista där flera toppnamn som Walcott, Wilshere, Ramsey saknas i dag. Har varit jämna matcher när de mött Spurs senaste åren. Inte en gång har det blivit fler än 3 gjorda mål och med tanke på Gunners situation tror jag nog att Spurs har potential att stå emot. Spurs har ett mycket bättre skadeläge, inte förlorat på 10 matcher i ligan och har en skön känsla med sig efter 2-1 i Europa League mot Anderlecht.

Preliminära elvor (the Guardian)

Arsenal (4-2-3-1) Cech - Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Campbell, Özil, Sanchez - Giroud

Saknar: Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Walcott, Wilshere, Welbeck samt tveksamma: Arteta, Koscielny, Ospina

Tottenham (4-2-3-1) Lloris - Walker, Alderweireld, Verthongen, Rose - Dier, Alli - Lamela, Dembele, Eriksen - Kane

Saknar: Chadli och Pritchard. Tveksamma: Bentaleb, Townsend.

SPELTIPS
Ingen vågad gissning att Arsenal står på bollinnehavet på Emirates, men jag tror att Spurs kommer stå emot bra och länge. Skillnaden i skadeläge och självförtroende borde ge Spurs ett par extra procents chans att få med sig något - åtminstone en knapp förlust. Spelförslaget blir under 3 mål asian (pengarna tillbaka vid exakt tre mål) till 1,83 hos bet365 .

Vad spelar ni i derbyt?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip