Säsongens första Norra London-derby mellan Arsenal och Tottenham. Oddsen har stigit på bortalaget under veckan, troligtvis på grund av skadesituationen hos Spurs. Pass på, den är nu ljusare!

Tabell:
3. Tottenham 11 7 2 2 20/7 23p W W W W L W
6. Arsenal 11 6 1 3 20/16 19p W W L W W L

Både lagen har gjort det bra resultatmässigt i de senaste matcherna. Wenger är fast besluten om sin trebackslinje och har inte släppt det än.
Tycker att Arsenal borde ha gjort det bättre försvarsmässigt i senaste mötet mot Manchester City. Rent utav slarvigt och professionellt. Backlinjen bestod av Koscielny, Coquelin och Monreal. Ingen Mertesacker där minsann, något som Wenger fick kritik på presskonferensen efter matchen.

De ljusblå kunde vunnit med bra mycket större siffror om laget bara hade satt sina chanser. Tycker Arsenal var alldeles för ivriga, när de försökte ta steget före så hamna de istället ett efter.
Ramsey tappade ofta boll högt upp i plan, vilket gav City otroliga kontringsmöjligheter. Héctor Bellerín var ofta allt för ivrig och bröt linjen, vilket öppnade stora ytor bakåt på kanterna.
Tydligt att Arsenal har stora problem försvarsmässigt än, enligt mig.
Wenger har bekräftat att Oliver Giroud skadade sig i helgen och missar därför helgens match. Danny Welbeck och Shkodran Mustafi är i skrivande stund ännu frågetecken.

Tottenham har inte gjort det bra i bortamatcherna mot Englands topplag de senaste åren. Endast en vinst av 16 möjliga. Förlorade även den senaste bortamatchen på Old Trafford mot Manchester United. En match som Tottenham, enligt mig, förtjänade poäng i. Tycker deras spel fungerande bra både framåt och bakåt i den matchen. En riktig dragkamp, avgjordes när Martial fick komma fri på vänsterkanten och dunkade in bollen i bortre. Dansken Christian Eriksen visade upp sig själv rejält i veckans VM-kval mot Irland borta. Tre mål och ett hattrick när dansken kunde säkra en plats till sommarens stora fotbollsfest!

Har lite skadebekymmer att stå i inför helgens stormatch. Både Hugo Lloris och Michael Vorm är frågetecken inför matchen. Närmast en startplats är Lloris. Både Harry Kane eller Harry Winks lämna återbud till Gareth Southgates landslagssamling, men ligger betydligt bättre till nu. Pochettino räknar även att ha tillbaka Dele Alli.
Missar gör Toby Alderweireld och Jan Vertonghen.

Arsenal: Cech; Koscielny, Mertesacker, Monreal; Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac; Ozil, Sanchez; Lacazette.
Tottenham: Lloris; Sanchez, Vertonghen, Davies; Trippier, Dembele, Dier, Rose; Eriksen, Alli; Kane.

Om Wenger slänger upp sin trebackslinje igen kan Pochettino utnyttja det, rejält. Oavsett så har inte Arsenal hittat sitt rätta försvarsspel än. Gillar Tottenhams backlinje och tycker den har gjort det bra, framförallt i matchen mot Manchester United.

SPEL: Tottenham asian hcp 0 (detsamma som insatsen tillbaka vid oavgjort) till 2.18 hos Mobilebet, med 1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip