Omstart i den ryska ligan efter vinteruppehållet. Inte för att vintern är över på långa vägar men det är bara på med pälsmössorna och björnfällen och sparka igång andra halvan av säsongen.

Arsenal Tula är åtta i tabellen och hann skrapa ihop 25 poäng på de 20 första matcherna. Avslutade ganska svagt med två förluster och två kryss. Laget har varit aktiva under transferfönstret och lånat in flera duktiga spelare som inte fått plats i sina ägarklubbar. Har ersatt belgien-flyende (Club Brygge) målvakten Vladimir Gabulov med lovande Igor Obukhov från Zenit. Även backen Ivan Novoseltsev har man lånat in från samma klubb. Från ligaledande Lokomotiv Moskva, mittfältaren Eduard Sholokh på lån så klart. Habib Maiga fick inte plats i franska Saint-Etienne och gick på lån till Arsenal där han lär få mycket speltid på mitten. Största namnet man lyckades knyta till sig var ändå ryske landslagsanfallaren Artem Dzyuba som behöver speltid inför hemma-VM och ej kunde garanteras den i storklubben Zenit. Återförenas nu i Arsenal med tidigare anfallspartnern Luka Djordjevic (landslagsman för Montenegro).

Sedan tidigare finns det bra spelare i laget som Goran Causic (mittfältare som nosar på en plats i Serbiens landslag), Gia Grigalava (landslagman för Georgien), Sergei Tkachyov (på lån från CSKA Moskva) och argentinske anfallaren Federico Rasic som Kroatien hoppas ska kunna knyta till sig gällande landslagsspel. Manager i Arsenal är Miodrag Bozovic som tidigare bland annat tränat Moskvaklubbarna Dynamo & Lokomotiv samt serbiska storklubben Crvena zvezda.

Akhmat Grozny från Tjetjenien är sjua i tabellen och en pinne före Arsenal. Laget är femte bästa hemmalag och alla övriga lag i ligan fruktar att åka till Grozny. Nollade Zenit i sista omgången innan vintervilan. På resande fot är laget betydligt mer beskedligt. Förlorade fem av nio matcher utanför Akhmat-Arena. Laget låg lågt under transfer-fönstret och varken tappade eller värvade något av värde. I laget kryllar det av brassar, hela fem stycken där vi mest känner till Ismael (Silva Lima) som gjorde över 100 matcher för Kalmar FF innan han bytte svenska kronor mot ryska rubel. Rodolfo, Philipe Sampaio, Leo Jaba och Ravanelli är de övriga. Finns även en del landslagsmän i Akhmat som Venezuelas Wilker Angel, Irans Milad Mohammadi, Bernard Berisha som representerar Kosovo och Albaniens landslagsduo Odise Roshi & Bekim Balaj. Manager är 33-årige Mikhail Galaktionov som tog över efter Oleg Kononov som inte blev långvarig på posten (höga krav i laget).

Ryska ligan är inte den målgladaste i världen. Inte heller är det bortalagens marknad. Allt som oftast tar lagen sina poäng på hemmaplan. Även storlag som Spartak och Zenit har problem med att vinna på resande tass. Innan breaket var Arsenal det lag som släppt in minst antal mål på hemmaplan. Problemet var bara att man även var det lag som gjort minst antal mål på hemmagräs. Nu med Artem Dzyuba i laget är det tänkt att bli ändring på det. Såg helt klart lovande ut i genrepet mot BATE (neutral plan i Turkiet) där man vann med 4-3. Dzyuba ett mål och två assist. Samarbetet med kvicke vänsteryttern Evans Kangwa funkade klockrent. Akhmat Grozny har spelat sju träningsmatcher under breaket och kryssat i fem av dessa (samtliga gick under 2,5 målslinan). Precis som dagens motståndare så var man på träningsläger i Turkiet men föll i genrepet mot Dinamo Moskva med 2-3. Räknar med att det kommer bli mer tillknäppt och inte lika målglatt på söndag.

Huvudspelet får bli Arsenal att vinna med insatsen tillbaka vid kryss (dnb). Om Akhmat vinner så förloras insatsen.
Ett kul extraspel blir Evans Kangwa att göra mål i matchen @ 4,50 - bet365 .

Lycka till vid rygg !

This is the stats tab
This is the post tip