Båda lagen gör mål i Arsenal-Watford tas i tidiga söndagsmatchen i PL.

Efter 100 sorger och 200 bedrövelser vann Arsenal äntligen i veckan. 2-0 borta mot Milan ger ett bra utgångsläge inför returmatchen nu på torsdag. Ligan är som bekant i stort sett körd vad gäller CL-platserna, så det enda laget kan sikta in sig på just nu är att ingjuta något slags hopp om sig själva.

Ett av många stora problem för laget är defensiven. Cech är osäker, mittbackarna har ingen pondus och på defensivt mittfält finns inget skydd. Xhaka är en okej passningsspelare när han inte utsätts för press, men något vidare defensivt skydd är han inte. Därför kommer i stort sett alla PL-lag spela sig till målchanser. Det finns alltid en möjlighet på fasta situationer, efter någon bollvinst i gynnsamt läge eller efter slarv/nonchalans hos Arsenal. I Premier League har inte Arsenal hållit nollan sedan mitten av december (11 matcher).

Så jag håller det som mycket troligt att Watford, med Richarlison, Deeney, Doucouré m.fl. gör mål idag.

Att Arsenal själva gör mål - nästan självklart. Aubameyang går in i laget jämfört med EL-truppen. Mittfältet lär bli offensivt balanserat med Ramsey, WIlshere och Xhaka och Özil såg bra ut mot Milan. Har gjort mål i 27 av de senaste 28 hemmamatcherna i PL - undantaget var mot Man City senast - så det säger väl något om hemmastyrkan på Emirates.

Watford är väl halvindragna i bottenstriden, men ändå på hyfsat säker mark. För Arsenals del är den här matchen tabellmässigt nästan utan betydelse. Mot bakgrund av det tror jag inte det blir någon direkt nerv i den här matchen. Lär bli lamt tryck i läktaren och mer avslagen atmosfär jämfört med hur det kunde ha varit - därför tror jag det här har alla möjligheter att bli öppet och smånätt.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip