Överspelet i Merseyside-derby igår var ingen höjdare, tyvärr. Jag siktar in mig på revansch i kvällens enda Serie A match som spelas mellan Atalanta och Empoli.

Ny målfattig match där Empoli är involverad?

Fjolårets möten:
Atalanta - Empoli 0-0
Empoli - Atalanta 0-1

Tabell:
6 Atalanta 17 9 2 6 25:20 +5 29p
17 Empoli 17 3 5 9 9:24 -15 14p

Form:
Atalanta - O,F,F,V,V
Empoli - V,O,F,F,F

Senaste match:
Milan - Atalanta 0-0
Empoli - Bologna 2-0

Målsnitt:
Atalanta - 2,64
Empoli - 1,94

Atalanta har varit en av hösten positiva överraskningar, men i december har det gått tyngre - 0-1-2 i december, innan december månad hade laget sju raka segrar. Senast mot Milan gjorde dock laget en solid insats, 0-0 på San Siro är inte illa pinkat. Kanske lyckas Atalanta hitta tillbaka till vinnarspåret ikväll?

Empoli har gjort en väldigt svag höst och haft enorma problem att göra mål. 17e plats i tabellen, precis ovanför strecket och Crotone. Det finns däremot en positiv trend i laget - fyra poäng på de två senaste matcherna, vinst senast mot Bologna. Viktigt för Empoli då båda bottenkonkurrenterna Palermo och Crotone visat stigande form.

Jag tänker mig målsnålt här.
Empoli lär gå för kryss och 0-0. Endast nio mål på sjutton matcher har Empoli gjort, och bara ett mål på bortaplan. Men och andra sidan har man en väldigt solid defensiv som man har levt på hela hösten, även ikväll?
Jag tror Atalanta har goda chanser att avsluta året med en vinst, men jag förväntar mig inte någon islossning från hemmalaget nu när självförtroendet inte är detsamma som förut. I synnerhet inte när man ställs mot ett defensivt skickligt och inriktat bortalag.
Tre av Empolis åtta bortamatcher har slutat 0-0, och man har som sagt bara gjort ett mål framåt på bortamark. Båda fjolårets möten var målsnåla och jag tänker mig något liknande ikväll.

Line ups (La Gazzetta dello Sport):

Atalanta 3-4-1-2

Gomez Petagna
Kurtic
Spinazzola Freuler Gagliardini Conti
Zukanovic Caldara Masiello
Sportiello

Skador: Berisha, Suagher, Paloschi

Empoli 4-3-1-2

Maccarone Marilungo
Saponara
Croce Diousse Tello
Dimarco Costa Bellusci Cosic
Skorupski

Skador: Zambelli (tveksam), Pasqual (tveksam), Veseli
Avstängd: Krunic

Jag spelar Under 2,5 mål till oddset 1,80 hos Unibet .

Tippar 1-0/2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip