Athletic Bilbao (-1,5 mål) klickas till 2,10 hos bet365 .

Bilbao åkte nyligen ut i Coppa del Rey mot Barcelona trots att man vann hemmamatchen med 2-1. I ligan ligger man på en åttonde plats, något under förväntan. Med tanke på att ligan går "tungt" och att man spelat klart i den inhemska cupen så tror jag att ett större fokus läggs på Europa League. Spanska lag går ofta starkt i Europa - förra året åkte Athletic ut i kvartsfinalen på straffar mot de regerande mästarna Sevilla.

Nu ställs man mot cypriotiskt motstånd i form av APOEL som leder den inhemska ligan med 5 pinnar. APOEL vann sin grupp före Olympiakos med ett facit på 4-0-2. Athletic i sin tur kom tvåa i sin grupp efter Genk resultatraden med 3-1-2.

Ett motiverat och hemmastarkt Athletic ska ha bra chans mot ett mindre kvalitativt motstånd. Här bör det skilja ett par klasser. Athletic Bilbao är i grunden ett riktigt bra lag och ska vara något nummer större än APOEL. Spanjorerna är obesegrade på San Mamés Barria i sina 16 senaste matcher och har vunnit 13 av dessa matcher. APOEL i sin tur är ett avsevärt mycket sämre borta kontra hemmalag. Trots att man vann sin Europa League-grupp så förlorade man mot både Astana och Young Boys på resande fot. Faktum är att man torskat 7 av sina 8 senaste bortamatcher i Europa League.

Förväntade lineups:

Athletic 4-2-3-1

Aduriz
Williams Garcia Muniain
Benat José
Balenziaga Laporte Alveres De Marcos
Iraizoz

APOEL 4-5-1

Soteriou
Gianniotas Bertoglio Aloneftis Morais Vinicius
Ioannou Astiz Merkis Artymatas
Waterman

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip