Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio San Mames där Athletic Bilbao tar emot Malaga. Marknaden har stigit på hemmastarka Bilbao, då det överallt skrivs om skador i laget, men få verkar ha uppmärksammat att Malagas skadelista är faktiskt längre. Då Bilbao dessutom, trots dessa avbräck som senast saknades i bortaförlusten med 1-0 mot Sevilla, kämpade hårt och spelade riktigt bra så ser jag ingen anledning till att de inte ska vara stora favoriter och kunna ta tre poäng på sin favoritarena.

Athletic Bilbao har den unika filosofin att spelare inte bara ska komma från Baskien utan även kunna spela på olika positioner. Detta gör att i de tillfällen när det saknas viktiga spelare så kan andra gå in på deras positioner och fortfarande göra ett bra jobb. På skadelistan har Athletic Club målvakten Kepa Arrizabalaga, högerbacken Oscar de Marcos, vänsterbacken Mikel Balenziaga, mittbacken Aymeric Laporte, vänsteryttern Sabin Merino samt anfallaren Aritz Aduriz på skadelistan. Den centrala mittfältaren Beà±at Etxebarria fick utgå med en skada mot Sevilla senast och kan komma att missa matchen. Dessa är givetvis avbräck, även om det finns goda ersättare i Ernesto Valverde manskap.

Dock så måste vi också kika på Malagas skadelista (källa http://www.skadekollen.com/fotboll/primera-division):

Javi Ontiveros
Federico Ricca
Mikel Villanueva
Juan Aà±or
Luis Muà±oz
Recio
Zdravko Kuzmanović
Bakary Koné
Sandro Ramà­rez

Malagas två senaste matcher har varit under all kritik. Det är inte mycket som stämde senast i 1-2 hemmaförlusten mot Real Betis. Inte heller i mötet innan dess, där det blev 0-3 bortaförlust mot Eibar.

Bilbao stod för en stabil insats i Sevilla när laget förlorade med 1-0 efter en situation där Iborra satte returen från Jovetics missade straff. Där var Bilbao nära att kvittera vid ett flertal tillfällen men räckte inte riktigt till. Det finns mycket positivt att ta med sig hem från det mötet, vilket jag är övertygad om att de också gör. Så nu är det bara att studsa tillbaka och återigen visa det goda hemmaspelet som spelarna har i sig.

Då jag är övertygad om att Bilbao ska vinna detta möte två gånger av tre försök uppstår det ett värde i oddset 1.83 och jag lägger ett spel hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip