Under 2,5 mål i Atl. Madrid vs Bayer Leverkusen testas.

Returmatch. Första drabbningen slutade med bortaseger (4-2). Ett naivt Leverkusen blev sönderkontrat av Griezmann och co. Det här dubbelmötet är med andra ord avgjort. Med andra ord: det här riskerar att bli rätt avslaget. Tror jag.

Ordinarie vänsterbacken Filipe Luis och mittfältshjärtat Gabi är avstängda. Gameiro tveksam. Tänkbart lag:

Oblak;
Juanfran, Godà­n, Giménez, Hernández;
Carrasco, à‘à­guez, Koke, Partey;
Griezmann, Correa.

Är visserligen en fortsatt stark offensiv elva. Och defensiven, som de senaste säsongerna varit bergfast och stabil, har lämnat en del övrigt att önska i år. Detta är faktorer som talar emot ett underspel. Å andra sidan:
- Atl. Madrid har matchats hårt det här kalenderåret: 18 matcher på 71 dagar under 2017. I helgen väntar en EXTREMT viktig match (hemma mot Sevilla). En match i taget och allt det där, men den finns såklart i bakhuvudet, då AM har fem pinnar upp till Sevilla, som har tredjeplatsen.

Mot bakgrund av detta, och mot bakgrund av att mötet är i stort sett avgjort: jag tror Simeone vill se en match där hans mannar sparar energi och inte bjuder på något extra. Så länge man håller nollan själva är avancemanget grönt så att säga.

Bayer Leverkusen saknar ett gäng gubbar:
Calhanoglu och Henrichs är avstängda. Bender, Kiessling och Toprak verkar också bomma. Tänkbart lag:


Leno;
Da Costa, Jedvaj, Dragović, Wendell;
Baumgartliner, Kampl;
Bellarabi, Volland, Brandt;
Hernández.

Trots ny tränare har det omedelbara lyftet inte kommit. Nye Korkut förstår såklart hur svårt det här utgånsläget är, tror inte han kommer gå all in och gambla rejält från starten - för då riskerar han en ny smäll. Känslan är att att han vill komma ifrån den här matchen med ett hedersamt resultat, en prestation att bygga vidare på.

Igår såg vi hur Juventus och Porto spelade en match som kan användas istället för sömntabletter framöver. Varför? Jo, dubbelmötet var superavgjort. Det här är ett liknande case. Leverkusen kommer såklart semi-försöka, men tror det kan bli ganska avslaget. Kan inte riktig se Leverkusen bjuda på en liknande hawaiimatchbild de skapade i första matchen, de Atl. Madrid kontrade sönder tyskarna. Läxan borde vara läst så att säga.

Skulle inte förvåna mig om det här blir 0-0 eller 1/2-0 till hemmalaget.

This is the stats tab
This is the post tip