Lördagens tredje och sista match i den spanska La Liga spelas på Wanda Metropolitano i huvudstaden där Atletico Madrid tar emot Alaves. Givetvis ska Atletico Madrid vara stora favoriter till att ta samtliga tre poäng och är också det oddsmässigt. Det som dock sticker ut är att marknaden erbjuder dubbla pengar på att matchen inte innebär ett målkalas. När dessa två lag har mötts tidigare har Atletico Madrid har det svårt mot Alaves. Då det inte heller tidigare har varit många mål i matcher finner jag det återigen intressant att kika närmare på ett under spel.

Hemmastatistiken för Atletico Madrid talar sitt klara språk. På sex matcher har de blivit tre vinster och tre oavgjorda. Sju mål framåt och endast tre mål bakåt. Snacka om att de är duktiga defensivt och på att stänga matcher. I många av dessa hemmamatcher har de inte bjudit publiken på så mycket underhållning, då Atletico Madrid inte är det laget som gärna vill ha bollen och kontrollera matchen. Det är inte Alaves heller, vilket gör det svårt för Atletico Madrid när de hela tiden måste leda, i stället för att fokusera på sina sylvassa kontringar. Visst ska Atletico Madrid vinna matchen ändå, men det blir inte enkelt.

Eftre tre raka segrar mot Getafe, Girona och Las Palmas ställs nu Alaves mot en mycket svårare motståndare. Dock så är formen god för Alaves samt att Abelardo Fernandez system inte alls passar Atletico Madrid. Det är två defensiva lag som ställs mot varandra där ingen av dem riktigt är bollförande. Om vi tittar på deras inbördes matcherna från förra säsongen och även tidigare möten i historiken som har ingen av de fem senaste matcherna slutat med över 2,5 mål i matchen. Se här:

Fotboll Primera Division: 28/1, 2017
Alaves 0 - 0 Atletico Madrid

Fotboll Primera Division: 21/8, 2016
Atletico Madrid 1 - 1 Alaves

Fotboll Primera Division: 22/4, 2006
Alaves 0 - 1 Atletico Madrid

Fotboll Primera Division: 11/12, 2005
Atletico Madrid 1 - 1 Alaves

Fotboll Primera Division: 10/5, 2003
Atletico Madrid 0 - 1 Alaves

Atletico Madrid kommer till mötet efter en tuff 1-0 borta seger mot Real Betis. De mest troliga resultaten i detta mötet är 1-0, 2-0 eller till och med 1-1 eller 0-0 igen, precis som i förra säsongen, med tanke på Alaves goda form. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på under 2,5 mål i matchen till 2.03 i odds hos Sportingbet.
---

Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Sime Vrsaljko, Stefan Savic, Diego Godin, Filipe Luis, Thomas, Gabi, Saul Niguez, Koke, Antoine Griezmann & Kevin Gameiro.

Preliminär startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ruben Duarte, Guillermo Maripan, Alexis, Martin Aguirregabiria, Alfonso Pedraza, Manu Garcia, Tomas Pina, Ibai Gomez, Burgui & Munir El Haddadi.

This is the stats tab
This is the post tip