Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Wanda Metropolitano där ligatvåan Atletico Madrid tar emot ligatrean Valencia. Det är två offensivt duktiga lag som ställs mot varandra, där försvarsspelet har svajat för båda lagen på sistone. Även om Atletico Madrid formkurva i ligan pekar uppåt och Valencias pekar neråt så finns det gott om individer på planen i båda lagen som tillsamman och på egen hand ska lyckas näta i detta möte. När marknaden ligger på strax under dubbla pengar på att båda lag ska göra åtminstone ett mål är det av intresse att kika närmare på ett spel.

Om vi bortser från den spanska cupen, där lagen brukar rotera i truppen, samt att motivationen inte är helt på topp, så har Atletico Madrid spelar riktigt bra i ligan. I år har de spelat fyra ligamatcher, där de har vunnit tre och spelat en oavgjord. Den oavgjorda matchen kom hemma mot Girona, där vi återigen denna säsong fick se prov på att försvaret inte riktigt är i närheten av den stabiliteten som vi tidigare har varit bortskämda med att se. Det är en hel del rotation, match efter match, som visar att Simeone inte riktigt är nöjd med backlinjen. Senast ställde han upp med Juanfran, Jose Gimenez, Diego Godin & Lucas Hernandez. I matchen innan såg backlinjen annorlunda ut. I kvällens möte ser den preliminärt ut som: Sime Vrsaljko, Diego Godin, Stefan Savic & Lucas Hernandez. Genom att byta ut två försvarsspelare försvinner stabiliteten som definitivt öppnar upp för Valencias anfallsrika uppställning, som jämnt och ständigt gör mål.

I år har Valencia gjort mål på sina samtliga fyra ligamatcher. Motståndarna har varit Girona, Deportivo La Coruna, Las Palmas och senast Real Madrid. Härnäst ställs de mot Atletico Madrid, som Valencia förvisso inte har gjort mål på de tre senaste möten, men det är två helt andra lag som ställs mot varandra i denna match. Valencia har en 4-4-2 uppställning som under offensiven oftast bildas till en 4-0-6 uppställning, där de fyller på med extremt många män i straffområdet. Detta leder till att de gör så många mål, men givetvis också blir sårbara bakåt. Mittfältsstjärnan Geoffrey Kondogbia skadades i cupen mot Barcelona. Även om han är åter i träning lär han knappast starta i matchen mot Atletico Madrid, vilket är en försvagning bakåt.

Med tanke på hur båda lagens offensiv och defensiv ser ut och agerar i nuläget finner jag det väldigt troligt att båda lag ska näta i detta möte. Därmed lägger jag ett spel på att båda lag gör mål till 1,95 i odds hos Bwin .
---
Preliminär startelva Atletico Madrid: Jan Oblak, Sime Vrsaljko, Diego Godin, Stefan Savic, Lucas Hernandez, Angel Correa, Saul Niguez, Koke, Yannick Ferreira-Carrasco, Antoine Griezmann & Diego Costa.

Preliminär startelva Valencia: Neto, Toni Lato, Ruben Vezo, Gabriel Paulista, Nacho Vidal, Carlos Soler, Francis Coquelin, Daniel Parejo, Nemanja Maksimovic, Rodrigo & Santi Mina.
---

This is the stats tab
This is the post tip