Toppen mot botten. Roar Hansens Åtvid går inte alls bra och det känns fullt möjligt att den sympatiske tränaren snart ryker. Hemma på Kopparvallen är man dock ett helt okej lag - och där har Elfsborg i många år haft svårt att komma hem med tre poäng.

Allsvenskan
2. Elfsborg 9 6 2 1 17-9 8 20
15. Åtvid 9 1 1 7 12-17 -5 4

Åtvid hemma
4 1 1 2 8-8 0 4

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Örebro - Åtvid 2-1

Elfsborg borta
4 3 0 1 7-2 5 9

Formen
V, O, V, V, F

Senaste match
Elfsborg - Helsingborg 2-1

Titta vi på dagens tabell ska det ju vara en enkel seger för Elfsborg. Men faktum är att boråsarna haft tufft på Kopparvallen i många år. Åtvid vann med 5-1 2012, fick 1-1 2013 och segrade med 2-1 i fjol. Må hända att starten på säsongen varit usel, men tror ändå att de kan göra den här matchen jämnare än många kan tro. Finns något i historiens makt som ofta upprepa sig. Vissa spelstilar som inte passar att möta för det bättre laget. Vissa typer av underlag. Nu är det som bekant även plastgräs i Åtvidaberg, men jag tror ändå Roar Hansen kommer ingjuta mod i hemmalaget - och lyfta fram att Elfsborg haft det jobbigt mot hans lag här. Formmässigt kommer Åtvid från tre uddamålstorsk. De släpper in alldeles för mycket mål och det håller naturligtvis inte i längden. Förväntar mig att Åtvid kommer ut med mycket energi till en början - får förhoppningsvis med sig ett mål - men att Elfsborg tar över mer och mer ju längre matchen går. För Magnus Haglund har ett både formstarkt och fint lag till förfogande. Spelar ihop med MFF den roligaste fotbollen i mina ögon och har tre segrar på fyra senaste. Elfsborg saknar Simon Hedlund, Jesper Manns och Emir Bajrami. Åtvid tvingas avvara David Lundgren, Bruno Marinho och Petter Gustafsson.

SPELTIPS
Viktigt för Åtvid att stå upp i början på matchen och de har gjort det bra i flera års tid mot just Elfsborg på Kopparvallen. Spelet som testas här blir Åtvid att hålla 1X (+0,5) till halvtid. Ett spel som gått in tre säsonger i rad i samma möte. Finnes till 1,65 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip