Den sista matchen i Spaniens La Liga spelas på klassiska Camp Nou där Barcelona tar emot nykomlingar Alaves. På grund av ett tufft schema som väntar Barcelona är det mycket spekulationer kring vilka som ska starta matchen. Oavsett, även om jag har svårt att tro att Barca inte skulle ställa upp med det absolut bästa laget tillgängligt, så är det stora klasskillnader mellan lagen - samt att Barcelona, på hemmaplan, ska krossa en motståndare av Alaves kaliber. Därmed känns ett överspel intressant att kika närmare på.

Barcelona inledde ligan med att komfortabelt slå Real Betis med 6-2. Det rinner snabbt iväg när Barcelona spelar hemma medan det är tuffare och framför allt inte lika målrikt på bortaplan. Ett bevis på detta är den andra matchen i ligan, som de vann med 1-0 borta mot Athletic Bilbao.

Även om en hektisk period väntar Barcelona, så är det högsta växel i samtliga matcher. Barcelona ska utan större besvär besegra Alaves på hemmaplan, även om nykomlingarna troligtvis parkerar bussen framför det egna målet och satsar på kontringar. I mitt tycke har inte Barcelona några större svårigheter att luckra upp trånga försvar. Den som ska göra mål framåt för Alaves är Deyverson. Han är 185 cm lång, snabb i omställningar och ett hot på fasta situationer.

Det snackas om att ett antal rotationer kommer att ske redan i morgon, på grund av det tuffa september-schemat, medan jag fortfarande är övertygad om att Barcelona har inställningen att ingen motståndare underskattas. Det är få marginaler som avgör vem som vinner ligan så ingen tvekan om att alla spelare ger 100 % i alla matcher.

OS-guldhjälten Neymar är äntligen tillbaka efter lite ledighet. Barcelona har även värvat målsprutan Paco Alcacer, som kan komma att starta matchen i stället för Messi, som har haft skadekänningar och inflammation i höftmuskulaturen. Dock är det bekräftat att Messi är spelklar till i morgon, så alla offensiva spelare är tillgängliga. I övrigt står bara Mathieu och Iniesta på skadelistan.

I fjol vann Alaves andraligan men har sedan dess gjort massvis av ändringar i laget. De har inlett ligan med två oavgjorda matcher, borta mot Atletico Madrid och hemma mot Sporting Gijon. I dessa matcher har Alaves försvarat sig bra men det är egentligen först nu som de sätts på prov. Till matchen mot Barcelona kommer Alaves med ett avbräck i mittbacken Feddal, som är skadad.

I och med att Luis Enrique kan välja och vraka till denna match tycker jag att överspelet känns aktuellt. Barcelona gör massvis av mål på hemmaplan, oavsett motstånd, men när de väl möter en nykomling så ska sådana matcher sluta med över 3.5 mål i minst två gånger av tre försök. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.70 på över 3.5 mål i matchen och lägger spelet hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip