Speltips

Speltips Barcelona - Athletic Bilbao

Sport: Fotboll Spelstopp: 2017-01-11 21:00 Spela här

Speltips Barcelona - Athletic Bilbao
Land: Spanien Liga: CdR
Odds: 1.91 Speltips: BTTS yes
2017-01-11 21:00 Barcelona - Athletic Bilbao BTTS yes 1.91 Polsater

BTTS ja i Barcelona vs Athletic Bilbao. Alltså; båda lagen gör mål i matchen.

Rekade samma spel i första mötet, som slutade 2-1 till Bilbao. Ett okej resultat för deras del, det gör åtminstone att det här mötet lever. Bortamålsregel gäller, så Barca är vidare på 1-0 medan Bilbao är vidare på 3-2-förlust. Noterbart från första matchen är att det var hett och tätt. Intensiv match med två röda kort för hemmalaget, som alltså kunde hålla undan ändå till slut.

Barca spelade en tuff match borta mot Villareal sent på söndagen och fick "bara" 1-1 med sig. Kryss alltså, trots att jag tycker laget gjorde en bra match. Blev bland annat blåsta på en klockren straff + rött kort - så de kunde mycket väl fått med sig en seger borta mot ett mycket bra Villareal. Nu vankas hemmamatch och med tanke på vilka spelare man besitter offensivt behöver jag knappast motivera varför jag tror laget nätar. Med Iniesta tillbaka igen efter sin höstskada flyter spelet bättre. Samtidigt ser Messi bra ut och snart lossnar det nog på allvar för hela anfallstrion. Bra skadeläge med i stort sett inga frånvarande spelare. Tänkbart lag:

Ter Stegen
Roberto, Piqué, Umtiti, Alba
Gomes, Busquets, Iniesta
Messi, Suárez, Neymar


Frågan är om Barca även släpper in minst ett mål?
FInns förutsättningar för det enligt mig. Mot Villareal såg det återigen lite slappt ut i försvaret och hemmalaget kunde mycket väl gjort fler än ett mål. Bilbao gjorde som bekant två i cupmötet förra veckan. Barcelonas defensiv har visat brister mer än en gång under säsongen och med tanke på att de har hemmaplan och "underläge" tror jag matchbilden kan passa Bilbao rätt bra. De har nämligen ett par skickliga omställningsspelare och avslutare. Chanser lär uppstå.

Nu dras visserligen bortalaget med avstängning på Raul Garcia och Iturraspe. Förstnämnde är ett avbräck, men de kan ställa en skicklig tänkbar elva på benen ändå:

Iraizoz
Boveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga
San Jose, Benat
Williams, Susaeta, Muniain
Aduriz

Bilbao kommer säkerligen välja sina anfallstillfällen väl till en början, men samtidigt - Barca är Barca. Förr eller senare kommer hemmalaget göra mål och då måste Athletic ta risker offensivt för att själva göra mål. Kommer säkerligen ha bra förutsättningar att såra Barcelona initialt via sin höga press som de använt i motsvarande matcher tidigare. Finns som sagt ett par fina gubbar offensivt.

3-1?

Polsater - 11 Januari, 2017, 00:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!