Barcelonas tränare Ernesto Valverde sätts på prov när gruppspelet och Champions League drar igång. I grupp D befinner sig Sporting CP, Olympiakos, Barcelona och Juventus. Ingen tvekan om att Barcelona och Juventus kommer att slåss om platserna för avancemang.

Det blev en tuff start på säsongen för Barcelona. Troligtvis ingen som missade att klubben tappade Neymar till PSG, och Phillippe Coutinho lyckades man inte ro hem som ersättning till MSN-trion. Sedan fick man storstryk mot Real Madrid i Super cup-finalen med totalt 5-1.
Om vi tittar på klubbens inledning i ligan såhär långt dock så är det klart godkänt. 9/0 i målskillnad och 3/3 vinster. Imponerade i derbyt hemma mot Espanyol nu i lördags, slutsiffrorna skrevs till 5-0. Nyförvärvet Dembélé kom in och fick göra en assist till Suaréz som fastställde slutresultatet.

Juventus har större skadeproblem än vad Barcelona står med, Juan Cuadrado, Giorgio Chiellini, Sami Khedira och Mario Mandzukic saknas inför kvällens första gruppspelsmatch. Juventus slog Barcelona på hemmaplan med 3-0 förra säsongen, så där har man alla chanser. Italienarna kommer troligtvis vara nöjda med en poäng, något som kanske inte talar för ett överspel men jag tror att det kan bli fart och fläkt här ändå.

Barcelona går sällan mållösa på hemmaplan, och då måste Juventus framåt. Hade nog riktat in mig på underspelet här om förutsättningarna såg annorlunda ut, t ex. om detta var en av de sista gruppspelsmatcherna. Första matchen i gruppen och båda lagen vill vinna matchen för att säkra förstaplatsen.

Möjliga startuppställningar:
Barcelona: Stegen. Roberto, Pique, Umtiti, Alba. Rakitic, Busquets, Iniesta. Messi, Suarez, Dembélé.
Juventus: Buffon. Sciglio, Barzagli, Rugani, Sandro. Pjanic, Matuidi. Costa, Dybala, Bernardeschi. Higuain.

SPEL: Ö2,5 mål spelas till 1.70 hos bet365 , med 2/5 units.

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip