Champions League är tillbaka! Vad sägs om ett toppmöte på Camp Nou mellan Barcelona och Champions League finalisterna Juventus, som första match i grupp D? En stor underhållning väntar i en cup som är jämnare än någonsin. Självklart ska Barcelona alltid vara med och kriga om en titel. Inför mötet mot Juventus har Barcelona goda förutsättningar till att ta kommandot direkt och ta tre viktiga poäng på hemmaplan som ett lag som saknar ett par nyckelspelare.

Trots förlusten av Neymar till PSG så har Barcelona inlett La Liga säsongen på det bästa möjliga sättet, enligt mig. Då menar jag att de inte har släppt in något mål alls bakåt. Att Barcelona alltid gör mål framåt är i princip skrivet i sten, men att de ska samtidigt i tre raka ligamatcher klara av att inte släppa in något bakåt vittnar om att Ernesto Valverde har förstärkt laget avsevärt. Det är inte längre som så att anfall är det bästa försvar utan det börjar se riktigt stabilt ut i försvarslinjen. I ligaspelet har Barcelona vunnit hemma mot Real Betis med 2-0, sedan borta mot Alaves med 2-0 och nyligen hemma mot lillebror Espanyol med hela 5-0. När de nu ska ta sig an de italienska mästarna är Barca i hög form och möter ett lag som har visat lite svagheter på bortaplan, samt att de har några spelare frånvarande.

Att Juventus är mästare på sin hemarena är det ingen tvekan om. Där kan de till och med slå Barcelona med 3-0. I ligan har de övertygad stort redan från start där de på hemmaplan har slagit Cagliari och Chievo med 3-0. Däremot har det inte sett lika vasst ut på bortaplan. Mot Genoa såg det allt annat än stabilt ut bakåt när Genova gjorde både 1-0 och 2-0, innan den gamla damen vaknade till på allvar och vände matchen till 4-2. Det var en väldigt stark insats att Juventus. Men de kommer dock inte att ha råd med detta slarv på Camp Nou. Dessutom är tre nyckelspelare ytterst tveksamma till start. Giorgio Chiellini i försvaret är vadskadad, Sami Khedira är knäskadad och det ska till ett mirakel för att vi ska kunna se honom från start, samt att den offensive kroaten Mario Mandzukic också är vadskadad. Visst finns det okej ersättare för dessa herrar, men skadorna försvagar laget ändå - eftersom dessa är startspelare i Massimiliano Allegri lagbygge. I stället kommer mest sannolikt följande spelare in: Medhi Benatia, Blaise Matuidi och Federico Bernardeschi. Inte alls samma kvalité där, med all respekt.

Då Barcelona är i högform, både offensivt och defensivt, samt att Juventus saknar tre viktiga spelare på tre helt olika positioner ska Barcelona vinna detta möte två gånger av tre. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.71 och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip