Den spanska säsongen börjar med ett gigant möte mellan Barcelona och Real Madrid. Detta är det första mötet av två, där Barca är en favorit till att vinna matchen på Camp Nou. Dock har Real Madrid fortsatt att tåga på efter La Liga och Champions League titlarna, där de både har gjort en massa mål framåt och även släppt in en del bakåt, så även detta möte ska vara ett målkalas - precis som fallet oftast är när Barca och Real möts.

Under sommaren har Barcelona fått en ny tränare i Ernesto Valverde, efter att ha varit fyra säsonger i Athletic Bilbao. I veckan har han gått ut och uppmanat sitt lag att glömma Neymar, vilket är helt rätt med tanke på att det inte är någon brist i anfallare och andra offensiva pjäser som kan göra mål för laget. Okej, Gerard Deulofeu är inte ens i närheten av Neymar, men bra nog att utmana och ställa till det för Real Madrids sårbara defensiv.

Även om Real Madrid alltid spottar in mål framåt så är inte defensiven helt hundra ännu. I de senaste sex matcherna har det släppts in mål bakåt och i vissa av möten alldeles för många. Tre mål mot Barcelona, tre mål mot MLS All Star, tre mål mot Man United och fyra mål mot Man City i International Champions Cup denna sommar. Med ett så pass offensiv backlinje går det inte att förvänta sig något annat än att mål släpps in, men när Real ställer upp på det sättet mot Barca så blir det en hel del chanser som slutligen tas vara på.

De senaste fem möten mellan Barca och Real har slutat på följande sätt:
Real Madrid 2 - 3 Barcelona
Real Madrid 2 - 3 Barcelona
Barcelona 1 - 1 Real Madrid
Barcelona 1 - 2 Real Madrid
Real Madrid 0 - 4 Barcelona

Statistiken talar sitt tydliga språk. Jag är enig om att tre av fem möten mellan lagen ska sluta med över 3.5 mål, även under nuvarande omständigheter. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på över 3.5 mål i matchen till oddset 2.10 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip