Lördagens hetaste möte i spanska La Liga spelas på Camp Nou där Barcelona tar emot Sevilla. Serieledarna är givetvis som alltid stora favoriter på hemmaplan men något målkalas brukar det sällan bli när Sevilla är på besök. Ingen av de fem senaste inbördes möten har slutat med över 3,5 mål i matchen så det finns ett intresse i att kika närmare på ett under spel när marknaden erbjuder över dubbla pengar på utfallet.

Efter tio spelade ligamatcher leder Barcelona ligan med nio segrar och en oavgjord match. Formen är på topp, trots lite skadeavbräck på Sergi Roberto och Andre Gomes (samt alltjämt Aleix Vidal, Arda Turan och Dembele). Laget hoppas på att Andres Iniesta ska vara spelklar efter sin skada, dock är inte formen den bästa på just honom för tillfället. I den senaste Champions League matchen borta mot Olympiakos blev det mållöst, där Barcelona var uddlöst i anfallsspelet, i jämförelse med hur vi är vana med att se dem. Jag anar en viss trötthet här, som leder till att någon storseger inte är att räkna med - när laget dessutom har en Champions League bortamatch i benen.

Även Sevilla har lite frågetecken för mittfältarna Sarabia och Banega och backen Mercado (samt alltjämt backarna Carrico och Pareja och anfallaren Correa). Precis som i Barcelona finns det dock helt okej ersättare i laget för dessa herrar så det ska inte behöva påverka utfallet så mycket. I Champions League blev det en 2-1 hemmaseger mot Spartak Moskva. Men på bortaplan har Sevilla haft problem på sistone och även tidigare när de har besökt Barca.

Primera Division: 5/4, 2017
Barcelona 3 - 0 Sevilla

Primera Division: 6/11, 2016
Sevilla 1 - 2 Barcelona

Supercupen: 17/8, 2016
Barcelona 3 - 0 Sevilla

Supercupen: 14/8, 2016
Sevilla 0 - 2 Barcelona

Copa del Rey: 22/5, 2016
Barcelona 2 - 0 Sevilla

Med ett mål framåt för Sevilla på de fem senaste matcherna ser jag inte Sevilla som något hot framåt mot Barcelona. Å andra sidan har jag svårt att se att Barcelona ska göra tre eller fyra mål framåt så det finns ett stort värde i under 3,5 mål i matchen spelet. Därmed lägger jag ett spel till 2,12 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip