Det är svårt att förutspå vinnaren av matchen när Athletic Bilbao tar emot Villarreal på San Mamés i den spanska La Liga. Sedan tränarbytet har Bilbao spelat som ett helt annat lag och inriktat sig på en offensiv fotbollfilosofi medan Villarreal fortsätter att vara vassa framåt men släpper in många onödiga mål - oftast i andra halvlekar och slutet av matcher. Marknaden har Bilbao som en liten favorit till seger. Med tanke på krafterna och kvalitéer som finns hos båda lagen i offensiven kan detta sluta i en målfest.

Sedan Marcelino tog över Bilbao har han gjort stora förändringar, främst i offensiven där laget spelar med två rena anfallare. Därutöver har samtliga spelare flyttats upp i positioner där Bilbao också anfaller med fler spelare. I och med detta har Bilbao nätat i sina samtliga matcher mot Barcelona (i båda möten), Getafe (5 gånger!) Valencia och senast Cadiz - i en match som Bilbao vann med hela 4 - 0, på bortaplan, dessutom. Så målformen är det inget att klaga på längre. Mål ska de göra på Villarreal.

Det stora och enda målet för Villarreal denna säsong har varit att ta en topp 4 plats som innebär Champions League spel nästa säsong. Det målet känns allt mer overkligt, både då Villarreal har nio poäng upp till tabellfyran Sevilla men också för att taget läcker in mål. Villarreal har inte vunnit någon match sedan den 8 januari 2021 i ligan. Detta beror inte på att de har varit ineffektiva i offensiven. Mål har Villarreal gjort. Men de har också släppt in två mål nyligen mot lag som Granada, Elche och Real Betis.

Villarreal spelade Europa League i veckan där de gjorde en lysande insats och slog Red Bull Salzburg med 2 - 0 i Österrike, efter mål av Paco Alcacer och Fer Nino. Bilbao har fått vila och kunnat förbereda sig längre för detta möte mot Villarreal. Båda lagen, Bilbao och Villarreal, har det som krävs för att kunna skada varandra rejält i den sista tredjedelen. När lagen möttes i säsongens första La Liga möte slutade matchen 1 - 1 och jag är övertygad om att vi även denna gång får se båda lag göra mål.

Speltips Bilbao - Villarreal:
Båda lag gör mål i matchen - odds 2.00 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Bilbao:
Unai Simón, Yuri Berchiche, Íñigo Martinez, Yeray Álvarez, Óscar de Marcos, Iker Muniain, Dani García, Unai López, Alejandro Berenguer Remiro, Raul Garcia & Iñaki Williams.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Villarreal:
Sergio Asenjo, Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza, Daniel Parejo, Manu Trigueros, Étienne Capoue, Gerard Moreno, Paco Alcácer & Moi Gómez.
---

This is the stats tab
This is the post tip