Ställer in siktet på Championship denna fredagskväll där Birmingham tar emot Premier League-sniffande Leeds. Två tränare med erfarenhet från den högsta ligan och som har höga ambitioner om att återvända.

Tabell:
4. Leeds 34 19 4 11 46/34 61p
14. Birmingham 34 11 10 13 36/49 43p

Hemma:
16. Birmingham 17 7 4 6 21/23 25p

Borta:
7. Leeds 16 7 2 7 22/22 23p

Den gamle Swanseatränaren Garry Monk och Leeds fick en trög inledning på ligan med 1-1-4 i statistik på de första 6 matcherna. Efter det har segrarna radats upp vilket har gett en 4:e plats i ligan. Kvalplats till Premier League, men Monk har betonat många gånger hur viktig direktplatsen är. Laget radade upp segrar runt årsskiftet, spelade 7 segrar på 9 matcher men åkte tex på två raka förluster mot Huddersfield (b) och Cardiff (h). Tycker att fredagens mötet lutar åt poäng för bortalaget som jagar en Premier League-plats. Chris Wood på topp har gjort hela 20 baljor för Leeds och leder därmed skytteligan, har fått lite utav en ledarroll denna säsong. Fansen avgudar den 25-åriga anfallaren från Nya Zeeland.

Birmingham kämpar på men poängen går inte riktigt deras väg. Inledde säsongen bättre än vad månaderna december och januari gav. Italienaren Gianfranco Zola, som tog över efter Gary Rowett i december, har haft god tid att sätta sig in i laget men resultaten har uteblivit. En vinst på senaste sex hemmamatcher är under all kritik. Kommer senast från en 1-0 vinst mot Wolverhampton Wanderers. Blir betydligt tuffare motstånd på fredagen. På de 15 senaste matcherna så har laget endast vunnit 2 (i alla tävlingar).

¨Både lagen gör mål¨ var också ett spel som lockade i detta möte då Leeds har radat upp BLGM-matcher på bortaplan. Litar dock på vår Jansson, som har varit med och styrt upp försvaret på ett väldigt imponerande sätt.

Läget i lagen:
Birmingham saknar Jacques Maghoma (offensiv mittfältare), kaptenen och försvararen Michael Morrison samt anfallaren Clayton Donaldson. Räknar med att få tillbaka offensiva Lukas Jutkiewicz direkt in i startelvan.

Leeds: Välkomnar varmt Charlie Taylor tillbaka. Försvararen Lewie Coyle saknas.
Tränaren själv, Garry Monk, får dock bevaka matchen från läktaren, efter en incident med Huddersfield tränare David Wagner. Återstår att se om vi får några Mourinho-trick för att få påverkan under matchens gång!

Möjliga startelvor:
Birmingham: Kuszczak, Cogley, Robinson, Nsue, Davis, Tesche, Kieftenbeld, Keita, Gardner, Jutkiewicz, Adams
Leeds: Green, Ayling, Bartley, Jansson, Berardi, O’Kane, Bridcutt, Sacko, Hernandez, Doukara, Wood

SPEL: Klickat Leeds asian 0.0 (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1.725 hos bet365 , med 1.5/5 units.

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip