Häcken 1/1 - att leda i halvtid och vinna matchen - plockas i Svenska Cupen mot Åtvidaberg. 1.83 på bet365 är högst i nuläget, fanns 1.75 på Unibet tidigare.

Ett hcp-spel (vinna med minst två) fungerar också.

Hemmalaget såg helt okej ut mot Norrtälje i cuppremiären (seger 4-0). Har en feeling att de kan göra det ritkigt bra den här säsongen under Micke Stahre. Även om de dras med en del skador finns fortfarande ett par-tre spelare av riktigt bra klass i truppen:Sparkapital i form av Alhassan Kamara (två mål i cuppremiären), rutin i Alex Farnerud + Rasmus Lindgren och ett gäng tekniska spelare.

Prel elva:
Abrahamsson -
Jacob Lindström, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Kari Arkivuo
Abubakari, Faltsetas
Erik Friberg Nasiru Muhammed, Alex Farnerud,
Kamara

Vann cupen i fjol och verkar gå för det även i år under Stahres ledning.

Åtvid låg länge under med 1-0 mot Örebro i sin cuppremiär, men kom tillbaka och hittade ett kvitteringsmål på tilläggstid. Med ett normalutfall hade nog ÖSK vunnit den matchen klart. Åtvidaberg har inför den här säsongen tappat skyttekungen Shkodran Maholi till just Häcken och på försäsongen har nyförvärvet Fredrik Holster gått sönder - så man är lite tunna på centralt fält. Haft en del spelare på provspel och ska nog ha in någon till innan Superettan drar igång (om ekonomin tillåter).

Åtvidaberg tränas fortfarande av Roar Hansen, som står för en positiv, målglad och anfallsinriktad fotboll. Med andra ord ett spel som passar Häcken som handen i handsken. När vissa spelare i Häcken "har dagen" är de ett av de absolut skickligaste offensiva lagen i Sverige. Hemmaplan nu och jag ser framför mig ett lag som bara går ut och kör.

Åtvid bör hamna någonstans i mitten av Superettan och borde inte ha mycket att sätta emot här. Skiljer en klass mellan lagen och just med tanke på det spel Roar Hansens lag brukar spela tror jag på julafton för Häcken.

This is the stats tab
This is the post tip