Båda lagen gör mål + ö2,5 mål i matchen i BK Häcken vs Kalmar spelas på söndagen. Finns under fliken mål- totalt antal mål/båda lagen gör mål - över 2,5 och ja.

Ett vanligt ö2,5-spel får du i skrivande stund runt 1.60 på, jag tycker det känns bättre med 1.90 med kravet att båda lagen nätar. Nackdelen med mitt spel är såklart att det går förlorat om ett lag vinner med 3-0, vilket dock känns föga troligt i mina ögon.

Två lag som ligger i mitten av tabellen, vilket innebär att vi borde få se två rätt så avslappnade lag. Har bara äran och "avsluta så snyggt som möjligt" som motivationsfaktorer i de återstående matcherna. Finns med andra ord ingen anledning för Peter Swärdh att skicka ut en Bergkvara-buss här.

5. Örebro 26 11 6 9 45:43 39
6. Elfsborg 26 10 8 8 48:32 38
7. Kalmar 26 10 8 8 39:34 38
8. Hammarby 26 10 8 8 43:39 38
9. Häcken 26 10 7 9 48:39 37
10. Östersund 27 10 6 11 35:41 36

Statistiskt har Häcken gått ö2,5 i 10/13 hemmamatcher den här säsongen (blgm ja i samtliga), målsnittet på hemmaplan är sjuka 3,8/match. Peter Gerhardsson är som alla vet en offensivt lagd tränare, hans filosofi är att hellre vinna med 4-3 än 1-0. Häcken har ännu inte hållit nollan på hemmaplan den här säsongen.

Har Kamara avstängd, men truppen har mängder av skickliga offensiva pjäser:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Lindgren, Wahlström, Mensah, Arkivuo, J. Andersson, Binaku
Mittfält: Schüller, Berggren, Farnerud, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Mohammed, Savage, Skoglund

Ett stort plus är att Paulinho är tillbaka i spel. Fick hoppa in senast och gjorde mål direkt (på straff). Varit borta ett tag och lär bli bättre och bättre i takt med att matchformen kommer. Frisk är han en av seriens bästa anfallare. Ruskigt målsnitt.

Ett plus för ett överspel är att defensive mittfältaren Abubakari är avstängd också. Borde bli en snäppet mer offensiv balans på mitten utan honom.

Henke Rydström inför morgondagens match:
Vad tror du publiken kommer få se för matchbild imorgon på Bravida Arena?
- En öppen match. Inget av lagen behöver ju egentligen känna rädsla för att förlora. Full fart framåt.

Hans lag har avstängningar på Biskupovic och Emin Nouri - två ordinarie backpjäser missar matchen alltså. Kalmar ställer förmodligen upp med följande lag:

Söderberg,
Maikkula, Starke-Hedlund, Elm, Larsson
Eriksson, Elm, Ismael, Ring,
Romario, Anier

Kalmar har efter en rätt svag säsongsinledning sakta men säkert rest sig. Fyra segrar på senaste fem matcherna, enda förlusten var den mot Örebro senast - då smålänningarna fick spela med 10 man en stor del av matchen. Har ett bollskickligt innermittfält och ett par småvassa spelare offensivt. Bör definitivt kunna peta in någon boll åtminstone.

Ett offensivt hemmalag, avslappnat tabelläge och defensiva avbräck - jag ser mål framför mig här.

3-1? 2-2?

This is the stats tab
This is the post tip