OMGÅNGENS BÄSTA SPEL:

***Kort summering***
Det blir repris på årets ena cupsemifinal när Östersunds FK återigen gäster Bravida arena för match mot BK Häcken. Då vann Norrlandslaget med 3-1 och senare stod som cupsegrare efter finalvinst mot Norrköping.

Båda lag har sina styrkor i offensiven och jag finner värde i spelet 'Båda Lagen Gör Mål & Över 2.5 totalt' till @1.83 på bet365 , då matchen i sig är rätt oviss.

______________________________________________

***Statistik***

4) BK Häcken 10 | 4 5 1| 12-6 (+6) | 17p
9) Östersund 10 | 4 3 3 | 15-13 (+2) | 15p

Hemmalagets senaste fem:

IFK Göteborg (H) 4–0
IK Sirius (H) 2–2
Kalmar FF (B) 1–0
Halmstads BK (H) 2–1
AFC Eskilstuna (B) 0–0

Bortalagets senaste fem:

IF Elfsborg (B) 4–4
Hammarby IF (H) 2–1
Malmö FF (B) 1–2
IK Sirius (H) 0–0
Kalmar FF (H) 2–1

Tidigare möten mellan lagen:

15/4 2016: Östersunds FK – BK Häcken 2–1
28/8 2016: BK Häcken – Östersunds FK 3–1
18/3 2017: BK Häcken – Östersunds FK 1–3
___________________________________________________

***Längre summering***

BK Häcken:
Hisingslaget är i strålande form, efter en försiktig inledning där Stahres defensiv stundtals vägde över. Tre 0–0 matcher på inledande fem matcher har ersatts med ett målglatt BK Häcken i maj månad, med 4–0-segern mot Blåvitt som bästa insats. Trots att Paulinho inte varit 100% kry under våren, och saknas mot Östersund, har istället Crespo Kamara kommit igång med målskyttet och leder interna skytteligan på fem baljor.

Defensivt ser det i hela bra ut, förutom att det sker på tok för mycket individuella misstag av kalibern man häpnar över då det är ruinerade spelare längst back. Häcken har räddats mycket av att motståndarna visat för stor respekt och backat hem än att satt tryck offensivt, vilket Graham Potters Östersund däremot gjorde i deras 3–1-vinst i nämnda cupsemifinalen.

Laget ligger på en fjärde placering men kan gå förbi Djurgården som har spelat en match mer. Vinner Häcken sina återstående matcher innan uppehållet (ÖFK nu, Elfsborg i omgång 12) är de och utmanar på riktigt.

Skadeläget ser ok ut. Förutom Paulinho så testas Faltsetas sent, annars är det en kry trupp.

_______________

Östersunds FK:
Cupmästarna har det en aning svårare i seriespelet. Anfallsspelet har varit bra, särskilt när Jamie Hopcutt kommit tillbaka från sin skada (4 mål på 4 matcher), men försvarsmässigt ser det stundtals svagt ut. 13 insläppta på 10 omgångar fungerar sällan i längden, även om man oftast gör fler mål framåt. Trots en nionde placering har Potters lag bara tre poäng upp till tredje platsen, vilket gör att man klättrar en del vid seger på Bravida.

Bortaplan har varit tufft inledningsvis, endast en seger på fem försök och det var mot jumbon AFC Eskilstuna. Men då bör vi ha med i beräkningarna att laget förtjänade större utdelning mot Malmö FF (2–1) och IF Elfsborg (4–4). Östersund brukar inte anpassa sig efter motståndarna utan går oftast med lika full fart framåt som i Norrland.

Endast försvararen Douglas Berggqvist saknas inför Häcken.

________________________________________________________
***Slutsummering***

Det är verkligen två lag som går offensivt från första minut, vilket gör att matchen lär bli underhållande för den neutrala åskådaren. I en match där jag finner resultatet rätt ovisst, tror jag ändå på en målrik historia och att det blir över 2.5-mål samt att båda lagen nätar ser jag som sannolikt. 1.83 på bet365 är ett tacksamt odds.

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip