Över 1,5 mål i första halvlek testas i Dortmund-Hoffenheim.

Det här har alla förutsättningar att bli en rejält fartfylld historia. Hur Dortmund brukar spela på hemmaplan vet väl alla vid det här laget. Full fart framåt. Nu är det Peter Stögers första hemmamatch efter att ha tagit över från Bosz - så jag räknar med ett rejält taggad hemmalag. Att de fick stopp på blödningen och vann mot Mainz i veckan gör inte saken sämre. Lär komma ut med en väldig fart redan från start. Samtidigt är defensiven som den är - bristfällig.

Som vanligt ett gäng spelare på skadelistan (Götze, Reus, Rode, Philipp, Durm) - men offensiven ser ändå stark ut på pappret.

Tänkbart lag:
Bürki - Toljan, Sokratis, Toprak, Schmelzer - Weigl - Kagawa, Guerreiro - Yarmolenko, C. Pulisic - Aubameyang

Nagelsmanns Hoffenheim stiftade många bekantskap med i CL-kvalet mot Liverpool. Hög press, offensivt spel och inte helt olikt Dortmunds sätt att spela. Hemma som borta. Har även de ett par vassa offensiva pjäser i Gnabry, Kramaric m.fl. Samtidigt har de hållit nollan i en (1) bortamatch hittills i år - vilket säger en del om lagets offensiva balans.

Tänkbart lag:
Baumann - Posch, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Zuber - Grillitsch - Demirbay, Nad. Amiri - Kramaric, Gnabry

Första hemmamatchen för Dortmunds nye tränare och ett motstånd som gör att det känns upplagt för en riktig sluggerfest. Tror det här blir fyllt av målchanser redan från start. Ett överspel totalt i matchen (över 3,5) är såklart tänkbart, men jag väljer att ta överspelet i halvtid då det inte är otänkbart att Dortmund eventuellt slår vakt om en ledning och blickar fram mot veckans cuprysare mot Bayern.




This is the stats tab
This is the post tip