Tror på Dortmund hemma mot RB Leipzig. Rak seger spelas.

Två tunga avbräck för Leipzig: Emil Forsberg (15 matcher/5 mål) (avstängd) och Werner (18/11) (uppges bomma pga influensa). Bäste poängplockaren och bäste målskytten out alltså.
Edit influensan ska nu även drabbat Marcel Sabitzer (17/5) och Diego Demme (17/0)

Detta i säsongens förmodligen näst tuffaste bortamatch.

1. Bayern 18 14 3 1 42:11 45
2. RB Leipzig 18 13 3 2 36:16 42
3. Ein. Frank. 18 9 5 4 23:15 32
4. Dortmund 18 8 7 3 38:21 31

En kombination av underprestation och lite otur gör att Dortmund "sladdar" tabellmässigt. Kapaciteten är dock stor när allt faller på plats och min känsla är att det är den här typen av större match som behövs för att Reus, Aubameyang och verkligen ska leverera här.


Tänkbar elva:

Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Weigl - M. Götze, Guerreiro - C. Pulisic, Reus - Aubameyang

Leipzig har överraskat stort och har vunnit 5/9 borta. Åkte på en klar förlust borta mot Bayern, vilket till viss del kan tillskrivas det röda kortet på Foppa. Men det är inte hela sanningen, faktum är att RB faktiskt var rätt underlägsna redan från start (stod som bekant 2-0 Bayern efter 25). Liknande kvalitet på motståndet nu.

Spelar rolig fotboll och har en del bra spelare, men känslan av överprestation finns trots allt där, det är inte rimligt att den här truppen ska hålla jämna steg med Bayern över en hel säsong - måste börja tappa poäng mer regelbundet snart.

Rent spelmässigt tror jag deras torpedliknande anfallsfotboll kan passa Dortmund ganska bra. Borde uppstå en del ytor och lägen för snabba omställningar - de situationer Dortmund trivs som bäst i.

Nej, jag tror på hemmaseger här.

This is the stats tab
This is the post tip