Nederländerna asian -1 borta mot Bulgarien.

Seger med 2+ mål = Vinst på spelet.
Seger med 1 mål = Push och pengarna tillbaka.
Oavgjort/Bulgarienseger = Förlust.

En match av stort intresse för oss svenskar.

Tabelläget efter fyra matcher är att holländarna delar andraplatsen med oss svenskar (obs! reken skrivs före Sveriges match mot Vitryssland). I ett såhär kort gruppspel är det bara segrar som gäller för lagen som vill till VM. Utrymmet för onödiga poängtapp mot lag 4-6 är obefintligt. I Em-kvalet var det fler skrällar, delvis förmodligen på formatet med en turnering innehållandes 24 lag. VM är som bekant betydligt svårare att nå och över tid är jag övertygad om att det leder till färre skrällar, då storlagen är på tå. I EM-kvalet finns utrymme för poängtapp, i VM-kvalet finns det icke plats för sånt.

Tabellen:


1. France 4 3 1 0 7:2 10
2. Nederl. 4 2 1 1 8:4 7
3. Sweden 4 2 1 1 6:3 7
4. Bulgaria 4 2 0 2 6:10 6
5. Belarus 4 0 2 2 2:6 2
6. Luxem. 4 0 1 3 5:9 1

Gillar det jag sett av Nederländerna i kvalet. Borta mot Sverige förtjänade de i ärlighetens namn segern och förlustmatchen mot Frankrike var jämn. Kunde mycket väl blivit poäng där. I matcherna mot stryklagen har det inte varit några konstigheter. Efter ett svagt EM-kval verkar laget vara på rätt väg nu.

Truppen innehåller en del starka namn: Wijnaldum, pånyttfödde Depay, Daley Blind, de Vrij, Strootman och alltid vasse Robben för att nämna några.

Hollands trupp:
Goalkeepers: Jasper Cillessen (Barcelona), Michel Vorm (Tottenham), Jeroen Zoet (PSV Eindhoven)

Defenders: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke), Kenny Tete (Ajax), Joel Veltman (Ajax), Nick Viergever (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio)

Midfielders: Steven Berghuis (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Forwards: Bas Dost (Sporting Lisbon), Vincent Janssen (Tottenham), Jeremain Lens (Fenerbahce), Memphis Depay (Lyon), Quincy Promes (Spartak Moscow), Arjen Robben (Bayern Munich)

Tottenhams reservstriker Vincent Janssen har fått kasta in handduken och ett par backar har fått lämna in återbud till matchen. Men en tänkbar elva ser stark ut:

Cillesen,
Karsdorp, de Vrij, Bruno Martins, Blind,
Klaassen, Wijnaldum, Strootman
Robben, Bas Dost, Sneijder


Bulgarerna flaxvann hemma mot Luxemburg och kördes över av såväl Sverige som Frankrike innan de vann mot Vitryssland hemma (1-0) i en match som kunde gått hursomhelst.

Normale förstekeepern Vladislav Stoyanov är skadad och missar matchen, vilket även CSKA-mittfältaren Georgi Milanov. Bägge har startat samtliga kvalmatcher. Avbräck såklart, att två av de mest etablerade spelarna (sett till klubblagsmeriter) bommar.
Dessutom saknas nu även landslagets kapten Svetoslav Dyakov!
Det betyder att tre nyckelspelare som alla så klart startade senast saknas.

Troliga startelvan skrämmer inte direkt:

Mihaylov, Manolev, Zanev, Bozhikov, Bodurov, Tonev, Chochev, Slavchev, Tsvetkov, Popov, Delev.


Bulgarien var väldigt svaga mot Sverige. Uddlösa framåt och givmilda bakåt. Nederländerna har sett bra ut och jag har svårt att se laget INTE vinna här. Verkar finnas en stabil grund att bygga vidare på för laget och potentialen är stor. Bör ha toppchans mot beskedliga bulgarer.

This is the stats tab
This is the post tip