Tycker Man City -1,5 mot Burnley är ett bra spel i lördagens PL.

Att Burnley ligger så pass högt upp som de gör är lite av ett rån i min bok. Har tidigare varit inne på deras xG-faktor (googla expected goals Premier League för vidare info om det begreppet). I början på säsongen gjorde de betydligt fler mål än de "borde" sett till antalet skapade målchanser. Samtidigt gjorde motståndarna betydligt färre mål än vad de "borde" gjort sett till antalet målchanser de skapade. Rimlig poängutdelning för deras del sett till målchansfördelning i varje enskild match är 22-23 poäng, vilket du kan läsa mer om här:
https://understat.com/league/EPL

Kort sagt: de har haft en jäkla massa flyt. Framför allt hade de en hel del flyt i början på säsongen, på senare tid har deras resultat jämnat ut sig en del. Resultatraden är 0-4-9 i alla tävlingar.

I veckan löste de 1-1 borta mot Newcastle i en match hemmalaget verkligen borde vunnit. Men Skatorna missade straff och träffade stolpar - vilket straffade sig.

Dessutom är skadeläget tufft:
Defour (deras bäste mittfältarei min bok) är out.
Brady (stark offensiv mittfältare) är out.
Målvakts-Heaton är fortfarande out.
Bäste målskytten-Wood är out.
Ordinarie-mb Tarkowski och yb-Ward kunde ej spela mot Newcastle pga skador - frågetecken här.

Man City ångar på. Även serieledaren har sina skador: Sané, Jesus och Delph är out. David Silva är ett frågetecken. Men truppen är som bekant bred och i januarifönstret har de blockat in Laporte, som lär bli en grym defensiv förstärkning. Senast satt Gündogan, Kompany och Danilo på bänken, spelare som de kan rotera in om de vill ha fräscha ben. Men fick en rätt lugn resa mot WBA och spelar inte igen förrän kommande helg - så det finns ingen stor anledning att rotera för mycket.

Tänkbart lag:

Ederson,
Walker, Kompany, Otamendi, Zinchenko,
Gündogan, Fernandinho, Bruyne
Silva, Agüero, Sterling


-1,5 på ett bortalag i PL kan tyckas svårt, men Man City kör verkligen över allt motstånd just nu. Totalt har de 14 PL-segrar med 2+ mål, vilket kan jämföras med deras tre poängtapp. Möter ett formsvagt och skadedrabbat Burnley och ska ha bra chans att ta en ny seger.

VAMOS!



This is the stats tab
This is the post tip