Cardiff får förtroendet till 1.75 hos Unibet i den tidiga matchen i Championship.

Höstens möte:
Sunderland - Cardiff 1-2

Championship
3 Cardiff City 26 14 5 7 36:25 +11 47p
24 Sunderland 26 4 10 12 29:43 -14 22p

Cardiff hemma:
8-3-2 22-10

Form:
F,F,F,F,O

Senaste match:
Cardiff - Mansfield 0-0

Sunderland borta:
3-5-5 16-22

Form:
O,F,V,F,F

Senaste match:
Middlesbrough - Sunderland 2-0

Cardiff har tappat andraplatsen till Derby efter en mycket tung period. The Bluebirds har fyra raka förluster i Championship men trots det ligger laget trea i tabellen. Det finns såklart fortfarande en tro om att nå en direktplats till Premier League nästa säsong - Derby är bara två pinnar upp. Positivt i Cardiff är att mittbacken Sean Morrison verkar vara tillbaka i spel efter skadan han ådrog sig mot Reading. Morrison fick 75 minuter i FA-cupen senast mot Mansfield och bör vara spelduglig mot Sunderland.
Gästerna har knappast haft någon lyckad säsong. Efter att man trillade ur Preimer League förra säsongen så har det gått rent ut sagt åt helvete för The Black Cats. Faktum är att Sunderland ligger sist i Championship. Extra tungt nu är att lagets i särklass bästa målskytt Lewis Grabban som gjort 12 mål på sina 19 framträdanden i klubben har kallats tillbaka till Bournemouth.

Cardiff måste börja vinna igen för att kunna utmana om direktplatserna till Premier League. Bättre läge än så här får man inte när man gästas av tabelljumbon Sunderland. Sunderland har förvisso haft sina största problem på Stadium Of Light, men det här ska Cardiff lösa som är seriens bästa hemmalag bortsett från suveräna Wolves. Det här grejar Cardiff!

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

This is the stats tab
This is the post tip