Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Balaidos där Celta Vigo tar emot Athletic Bilbao. Då det har varit ett tufft schema för Celta Vigo samt att formen inte har varit på topp är de underdogs i ett möte mot formstarka Athletic Bilbao, som har tre segrar i rad i ligan. Dessutom har Celta Vigo en semifinal match mot Man United i Europa League nästa torsdag och två viktiga avstängningar defensivt som gör det intressant att kika närmare på ett över spel.

Det tuffa matchandet börjar påverka Celta Vigo. Senast blev det en 1-2 förlust borta mot Sevilla. På de åtta senaste matcherna har Celta Vigo släppt in mål i alla matcher förutom mot nästjumbon Granada. Å andra sidan spelar Celta Vigo en offensiv fotboll med ett högt anfallsspel som givetvis resulterar i att de också gör en hel del mål framåt. Till mötet mot Athletic Bilbao saknas mittfältaren Pablo Hernandez, som drog på sig två gula kort. Dessutom saknas mittbacken Gustavo Cabral så det är två defensiva avbräck mot ett Athletic Bilbao som verkligen har hittat målformen.

Det är inga skador eller avstängningar i Athletic Bilbao, som har gjort mål i nio raka matcher. De har gått som tåget och har nu alltså tre raka ligasegrar mot Real Betis, Eibar och Las Palmas. Tre av fyra senaste möten har slutat över 2.5 mål. Där har Athletic Bilbao visat att det finns en bredd i anfallet med Aritz Aduriz, Iker Muniain och Raul Garcia som gör en massa mål. Därutöver har även Inaki Williams hittat formen så det finns fyra herrar att räkna med.

När dessa två lag har mötts tidigare har det blivit en del mål. De två senaste matcherna har Athletic Bilbao vunnit med siffrorna 2-1. Tittar vi på de fem senaste möten så har tre av dem slutat med över 2.5 mål - vilket ger oss ett snittodds på 1.60. I mitt tycke ska oddset på över 2.5 mål i matchen ligga runt 1.60. Även om marknaden är på väg neråt på över 2.5 mål spelet så ligger det fortfarande på strax under dubbla pengarna.

Med tanke på de två defensiva skadorna som råder i Celta Vigo, samt att Athletic Bilbao har hittat målformen och att det oftast blir massa mål när dessa två lag möts så finner jag ett stort värde i att spela på att det ska bli över 2.5 mål i matchen, igen, till oddset 1.92. Spelet läggs hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip