Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Balaidos i Galicien där Celta Vigo tar emot Leganes. Det är två lag som helt olika formkurvor som ställs mot varandra. Celta Vigo har ryckt upp sig och börjat spela bra igen medan Leganes har gått ner sig och tappat den goda formen som de hade i inledningen av säsongen. När det erbjuds nästan dubbla pengar på en rak hemmaseger kan jag inte motstå frestelsen att lira på alltid hemmastarka Celta Vigo.

Efter tolv spelade ligamatcher befinner sig Celta Vigo i mitten av tabellen. Inledningen av säsongen har varit trög men på sistone har de rest sig och börjat spela riktigt attraktivt igen. Även om det blev en 1-2 borta förlust mot Sevilla senast så skapade Celta Vigo lika många chanser och hade lika mycket bollinnehav som Sevilla. Dessförinnan blev det en bekväm 3-1 hemmaseger mot Athletic Bilbao. Där blev det tre snabba mål i den första halvleken och sedan spelade Celta Vigo bara av matcher - vilket är något vi kan räkna med även i detta möte.

En strålande ligainledning för Leganes har kommit till ett slut. Sevilla, Valencia och Barcelona blev för svåra i de tre senaste ligamatcher där endast ett mål gjordes framåt och åtta mål släpptes in bakåt. Det är knappast den optimala uppladdningen inför det tuffa bortamötet mot Celta Vigo, som å andra sidan har hittat en stark form igen. Förra säsongen vann Leganes borta mot Celta Vigo med 1-0 men förlorade hemmamötet med 0-2. Dock ska det mycket till för att Leganes ska vända den negativa trenden och lycka ta någon poäng alls mot Celta Vigo.

I och med att Celta Vigo har hittat formen igen och är redan ett erkänt starkt hemmalag ska de vara stora favoriter till att ta tre poäng mot Leganes. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.95 och lägger ett spel på en rak hemmaseger hos Bethard .

Läget i lagen.
Celta:
Få problem. Tveksam är Emre Mor och Sergi Gomez.

Leganes:
Mittfältaren Rubén Pérez och forwarden Beauvue saknas.

This is the stats tab
This is the post tip