Champions League! Celtic gästas av Bayern på Celtic Park i Grupp B. Jag spelar (under 3,5 mål) till oddset 1,72 hos Bwin .

Tabell:
1 PSG 3 3 0 0 12:0 +12 9p
2 Bayern 3 2 0 1 6:3 +3 6p
3 Celtic 3 1 0 2 3:8 -5 3p
4 Anderlecht 3 0 0 3 0:10 -10 0p

Senaste match:
Celtic - Kilmarnock 1-1
Bayern - Leipzig 2-0

Celtic leder skotska ligan i vanlig ordning, förvisso bara med en pinne före Aberdeen, men det känns som den ligan är i stort sett avgjord innan säsongen ens börjat.
I Champions League har Celtic gjort det förväntade:
Celtic - PSG 0-5
Anderlecht - Celtic 0-3
Bayern - Celtic 3-0
I och med den övertygande segern mot belgiska Anderlecht så har skottarna kopplat en stadigt grepp om tredjeplatsen.

Bayern inledde säsongen väldigt knackigt och det slutade med att Carlo Ancelotti fick sparken. In kom istället 72-årige Jupp Heynckes som tränat klubben vi två tidigare tillfällen, senast 2009. Sedan Heynckes kom in i början av oktober så har saker och ting sett bättre ut. Bayern har vunnit samtliga matcher under Heynckes, och bara släppt in ett mål.

Vad talar då för underspelet förutom att Bayerns formstarka försvar?
Jag tror Celtics plan är glasklar. Efter 0-5 mot PSG och 0-3 mot Bayern så vet man skottarna att man måste vara oerhört noggranna i defensiven. Chanserna framåt kommer att vara få, men de målchanser man kommer att bjudas på måste naturligtvis utnyttjas.
Bayern lider av tunga skador - Muller, Ribéry och skyttekungen Lewandowski är out (skadade). Coman är även tveksam. Lewandowski har gjort 9 av Bayerns 24 mål i Bundesliga, alltså mer än en tredjedel av målen. I och med att Muller dessutom är out så finns det stora frågetecken om vem som sättas upp som nia mot Celtic.

Vem kommer att agera nia, och vem göra målen för Bayern mot Celtic är frågan?

Rent kvalitetsmässigt så ska naturligtvis Bayern vinna det här, och jag tror även att man löser det trots skadorna. Men jag blir däremot förvånad om man lyckas hitta nät mer än 3 gånger.

Celtics och Bayerns 4/5 senaste matcher har gått under 3,5 mål.

Lägger ut laguppställningar imorgon (tisdag) på min twitter @3quartistan.

Tippar 0-2, vad tror ni?

Lycka till!



This is the stats tab
This is the post tip