Tar Chelsea -1,5 mot Newcastle i tidiga PL-matchen på lördagen. Tvåmålsseger krävs för vinst alltså.

En vilodag mindre för Chelsea inför den här matchen, men det tycker jag inte ska spela någon roll här. Fick en enkel resa mot Swansea i onsdags (1-0) och kunde vila spelare som Hazard och Azpilicueta från start då. Bör kunna rotera in tre-fem fräscha par ben i en startelva. Hazard lär starta här och det är oerhört viktigt för anfallsspelet.
Bra skadeläge, endast Luiz och Batshuayi är out vad gäller de som legat nära speltid.

Imponerande PL-form med 5-1-0 på senaste sex matcherna. Har även imponerat i CL under hösten, vilket gör att de är klara för avancemang. Atlético Madrid gästar på tisdag och visst krävs en prestation där för att ta förstaplatsen i gruppen. Samtidigt - hur högt ska en förstaplats värderas? Lag som Juventus, Real Madrid, Bayern München och Porto lär sluta tvåa i sina grupper - finns ju bättre lotter att få.

Tänkbar elva:

Thibaut Courtois; Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Gary Cahill; Davide Zappacosta, N'Golo Kane, Cesc Fabregas, Tiemoue Bakayoko, Marcos Alonso; Eden Hazard, Alvaro Morata.

Newcastle har saknat kaptenen Lascelles senaste fem matcherna. Finns en liten chans för honom här, men det lät i veckan på Benitez som att Chelseamatchen kom för tidigt för honom. Även mittfältaren Atsu är out - båda är klara avbräck för en trupp som redan från scratch är väldigt tunn. Formen för Newcastle är också väldigt svag. 0-1-4 på senaste fem matcherna och framför allt försvarsspelet har sett bedrövligt ut stundtals. Hämtade upp 0-2-underläge till 2-2 borta mot WBA i veckan och det kan såklart ge en boost, men det var "against the run of play" att de gjorde det. Det var också ett svagt hemmalag de ställdes mot där.

Nej, ett formstarkt Chelsea ska ha toppchans mot ett formsvagt bortalag vars försvar läcker betänkligt. Det är inte här Newcastle ska rädda kontraktet, de får snarare blicka mot hemmamatcherna kommande omgångar. Dags för islossning för firma Morata/Hazard?

This is the stats tab
This is the post tip