Vi börjar närma oss jul och i vanlig ordning är det mängder av matcher från England vid den här tiden på året. Dags för Chelsea att ta sig an Southampton.

Chelsea går som väntat inte lika bra som som laget gjorde förra säsongen. Men man är ändå med uppe i toppen även om det är många poäng upp till de ljusblå från Manchester. Kommer från en seger mot Huddersfield på bortaplan med 3-1. Finns säkert de som hävdar att Chelsea spelade dåligt och inte kom upp i sin högsta nivå. Men det är precis sådana vinster som är så viktiga för lagets självförtroende. Man åkte dit och lämnade med tre pinnar och med det här spelschemat med två matcher i veckan så kan man inte förvänta sig att laget ska briljera när man åker till Huddersfield en regnig tisdagskväll i december. Då är det segrarna som räknas.

Nu är det tillbaka på Stamford Bridge, där man vill äga mycket boll och trycka ned motståndet ner i deras egna straffområde. Blir ju även ganska naturligt att man får mycket boll eftersom motståndet som åker till Stamford Bridge är fokuserade på att försvara sig stora delar av matchen.

Senaste tre hemmamatcherna är hörnstatistiken följande.
10-5 mot Atl. Madrid
11-4 Newcastle
15-1 Swansea

Southampton kommer från en usel insats hemma mot Leicester i veckan. Torsk med 4-1 och tränaren Pellegrino har öppnat för att förändra i elvan på grund av hur bedrövligt det såg ut mot Leicester. Man har en tendens i Southampton att göra sina bästa matcher mot topplagen. En dålig dag för Saints så förlorar man mot Brighton på hemmaplan men högsta nivån är bra och kan likväl slå Chelsea på bortaplan veckan efter.

Morata sägs vara tillbaka och aktuell för att starta den här matchen efter att ha missat tisdagens match mot Huddersfield. Inga skador som stör Pellegrino när han ska ta ut sin elva.

Jag spelar Chelsea över 6,5 hörnor @1.85 hos Unibet med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip