Ja, det har väl knappast undgått någon att Mourinho (The Special One) har fått sparken från Chelsea Football Club efter 16 omgångar. Teorierna går hett om vem som tar över klubben men ryktena lutar mest åt holländaren Guus Hiddink. På lördagseftermiddagen tar Chelsea emot Sunderland och resan mot högre höjder i tabellen måste börja snarast. Faktum är att efter helgens ligaspel kan Chelsea parkera på en nedflyttningsplats i tabellen.

Tabell:
16. Chelsea 16 4 3 9 -8 15p LLWDLL
19. Sunderland 16 3 3 10 -13 12p LLWWLL

Hemma:
13: Chelsea 8 3 1 4 10/11 10p
Borta:
20. Sunderland 8 1 1 6 8/21 4p

Skador:
Chelsea: Hazard 50/50, troligtvis ingen startplats. Falcao missar.

Sunderland: Coates, Cattermole, Larsson. Kaboul är ännu osäker.

Nya tag för Chelsea alltså, en omstart om man så vill kalla det. Jo, det är iallafall helt klart vad som behövs. Efter helgens ligaspel kan Londonklubben parkera på en möjlig nedflyttningsplats, Chelsea alltså. Det var inte igår.
Tror vi kan få en hyfsad stängd match på Stamford Bridge på lördagseftermiddagen. Förväntningarna och revanschlusten är höga hos hemmalaget, men man kan inte gå allt för snabbt fram. Tror man lutar sig på defensiven idag och försöker hålla täppt, i första hand. Sedan har Chelsea endast mäktat med två mål på de fem senaste ligamatcherna. Hazard missar troligtvis dagens match också, klart en minus. Gillar det höga oddset.
Känns mycket svårt att förutspå hemmalagets startelva här, tror inte man går på helt nya kort iallafall.

Sunderland har ännu inte riktigt hittat det spel som krävs för att plocka högre höjder i tabellen. 4 förluster på senaste 6 ligamatcher. Det har dock sett bättre ut efter att Sam Allardyce tog över klubben 15 okt. Dras med några skador i denna lördagsmatch. Defensiva mittfältaren Cattermole missar och försvararen Coates. Även försvararen Kaboul är osäker inför matchen. Njae, The Black Cats bör få det tufft här.

Tror mycket handlar om Chelsea i denna match, hemmalaget kommer definitivt att styra spelet och ha bollinnehavet. Sunderland har förlorat 5/6 senaste bortamatcher i ligan. Chelsea har också vunnit 9/11 senaste hemmamatcher mot Sunderland. Många tycker säkert att det är konstigt att jag inte går på ett handikapp här men i min bok ligger oddset alldeles för lågt. Chelsea har haft riktigt tunga fotbollsdagar i denna inledning på säsongen och såren är ännu alldeles för djupa, i min mening.

Jag tror på ett spelförande Chelsea som spelar för att läka de såren som har gjorts i denna säsongsinledning, något som kommer kräva mer tid än 90 minuter.

SPEL: Under 2.5 mål spelas hos bet365 till 2.11 hos SBObet, finns även hos bet365 . Spelas med 2/5 units.

Twitter:@HolmbergAke

EDITERAD 2015-12-19 11.48:33

This is the stats tab
This is the post tip