NFL-Slutspelet drar igång! Dags för Wild Card-rundan, och jag ser så sjuuuuukt mycket fram emot de kommande veckorna!

De två senaste veckorna har jag spenderat i asien, så har inte varit särskilt aktiv här inne under denna period. Kanske tur det med tanke på hur de spel jag orkat lägga in faktiskt gått, avslutade året rätt halvtaskigt får man faktiskt säga. Hoppas på bättring nu när det är slutspelsdags och att vi hittar tillbaka till den fina formen jag hade fram till årets 2-3 sista veckor.

Min egen powerranking inför slutspelet:

1: Vikings
2: Patriots
3: Saints
4: Steelers
5: Rams
6: Chiefs
7: Falcons
8: Panthers
9: Jaguars
10: Eagles
11: Titans
12: Bills

Notera att jag anser flera lag ha rimlig chans att vinna, egentligen anser jag att alla lag utom Eagles (då Foles inte är i närheten av Wentz som QB tyvärr, och det påverkar hela laget), Titans och Bills kan gå hela vägen om de får sitt spel att stämma. Jag håller själv en extra tumme för Saints, då jag verkligen älskar deras offensiv i år med RB-duon Ingram/Kamara, och jag anser att Drew Brees förtjänar en till ring efter alla år han burit det här laget på sina axlar. Nåväl.

Årets första slutspelsmatch är den där Kansas City Chiefs (rankade 6 av mig) tar emot vad jag menar är årets näst sämsta slutspelslag, Tennessee Titans. Jag kan verkligen inte se Titans göra något större väsen av sig här, och man BÖR bli mosade. Man ställs inte bara mot motståndet på planen utan man spelar ju även på ett slutspelskokande Arrowhead, som är en av de jobbigaste arenorna att spela som bortalag på då publiken är riktigt högljudd när bortalaget anfaller - vilket leder till kommunikationsproblem och ökad risk för misstag.

Här snackar vi hemmaplansfördel, på riktigt!

Jämför vi sen lagen lagdel för lagdel så är det fördel Chiefs på de flesta positionerna. Man har en i mina ögon bättre QB (Mariota är rörligare, men är för ojämn i sitt spel - från medioker till dålig, om man vill vara elak), man har den RB som i år sprang för flest yards, rookien Kareem Hunt och man har ett par farliga receivers i bl.a. Tyreek Hill och Travis Kelce. Frågetecknet är möjligtvis om man lyckas coacha laget rätt nu när det är slutspel, fansen till Chiefs har flera gånger nu fått se laget göra bra ifrån sig i grundserien för att sen åka ut direkt i slutspelet. Nu tror jag att man har chansen att åtminstone ta sig förbi första rundan, och jag tror att man har goda chanser även i nästa runda - oavsett om man får möta Steelers eller Patriots (vilka man får möta, om man går vidare, beror på vilka som vinner mellan Jaguars och Bills i den andra matchen (PS. det kommer bli Jaguars)).

Chiefs inledde årets säsong urstarkt, och man tog 5 raka segrar och Kareem Hunt var namnet på allas läppar då han sprang över allt och alla. Sen tappade man fart i mitten av säsongen och höll på att ge bort en given divisionsseger. Man tog dock tag i sig själva på slutet och avslutade med 4 raka segrar, där man bl.a. krossade Chargers i något som kunde liknas vid en första slutspelsmatch (trots att det var redan i vecka 15), så man har visat att man kan vara clutch när det behövs med det här laget.

Titans å sin sida har haltat in i slutspelet. Man kommer från en avslutning med 3 förluster på de 4 sista matcherna, enda matchen man vann var i vecka 17 mot redan klara Jaguars (som visserligen inte vilade sina stjärnor, men det är lätt att tro att de kan inte gick 100 % i exakt alla situationer med vetskapen om att slutspelet stod runt hörnet). Man har dessutom fått Demarco Murray skadad, vilket kommer göra att Derrick Henry (som iofs är duktig) kommer få bära ett större lass än vanligt, kan göra honom tröttare än vanligt = mindre hot på sikt under matchens gång.

Jag tycker att det finns flera faktorer som talar för att Chiefs plockar hem det här ganska enkelt, och jag finner därför värde i ett par spel på Chiefs i den här matchen.

Jag själv har spelat följande spel.

Chiefs -7,5@1,80

Och så spelet som jag väljer att lägga som rek: Chiefs att leda i HT och vinna matchen @1,62. Man står i ca 1,35, och jag tror helt enkelt inte att det bättre laget, med hemmapubliken i ryggen, tappar den ledningen jag och de flesta med mig tror att man kommer att ha i halvtid. Därför känns 1,62 riktigt fint att få på HT/FT Chiefs.

Obs: oddset hittas hos bet365 som av någon anledning inte längre finns med bland alternativen man kan välja.

Kom ihåg: rygga på egen risk, och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip